İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın o sözlerine tepki: Masum insanları kandırıyorlar

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım 31 Mart seçimlerine ilişkin, verilmesi gereken 3 oy pusulasından sadece 2'sinin verildiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesini almak için rakiplerinin 1 oy pusulasını çaldığını iddia etmişti. Ekrem İmamoğlu, Yıldırım'ın bu iddiasını ''Masum insanları kandırıyorlar'' diyerek eleştirdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın o sözlerine tepki: Masum insanları kandırıyorlar

İSTANBUL seçimlerinde kriz devam ediyor. 31 Mart'taki sonuçların, usulsüz olduğu gerekçesiyle YSK tarafından iptal edilip seçimin yenilenmesine karar vermesi polemiği iyice kızıştırdı. CHP ve AK Parti adayları 23 Haziran seçimlerine doğru, kapı kapı dolaşarak halkla kucaklaşıp oy isterken, birbirlerine gönderme yapmaya de devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın "Büyükşehir pusulası verilmedi" sözlerine ilişkin, "Aslında bunların skeçleri yazılır ve oynanır. Büyükşehirde ilçelere oranla daha çok oy kullanılmış. Masum insanları kandırıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

'MASUM İNSANLARI KANDIRIYORLAR'

Binali Yıldırım'ın AK Parti'li olmayanlara "Büyükşehir pusulası verilmedi" iddiasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: ''Aslında bunların skeçleri yazılır ve oynanır. Rakamlar onu söylemiyor. Büyükşehirde ilçelere oranla daha çok oy kullanılmış. Pozitif bilimle uğraşıyorsunuz siz. Masum insanları kandırıyorlar. 'Çaldılar' diyorlar. Kim çaldı. İzah edin.

Yarım günde insanlar içeri alınıyor, soruşturmalar ne aşamada? Kendileri yaptıklarına inanmıyor. Sayın Yıldırım, tavla oynuyor. "Hep mi yenileceğim" diye soruyor. Çaldılar' kavramı beni üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'deki görevlilere güvenini söylüyorlar."

Yorumlar