İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a yemek daveti çağrısı

Binali Yıldırım 23 Haziran öncesi ortak yayında Ekrem İmamoğlu'na çay davetinde bulunmuş ve geçen süre içerisinde bu buluşma gerçekleşmemişti. İmamoğlu'na bu davet soruldu bakın ne yanıt verdi?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a yemek daveti çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın İstanbul seçimi öncesi yaptığı çay davetinin süresinin dolduğunu söyledi. Yıldırım'ı Saraçhane binasına kahve içmeye davet eden İmamoğlu, "Hem kahve içelim hem ağırlayalım hem İstanbul'la ilgili düşüncelerini alalım. Bizim ne yapacağımızı anlatalım. Kendilerini layıkıyla ağırlamak istiyorum.Kahve ikram etmek istiyorum. 40 yıl hatırı olsun. Ben bunun üzerine çıkacağım diyorsa, beni yemeğe davet etsin, yemekte o zaman giderim kendisine” diye konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi:

İmamoğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın çay davetine ilişkin olarak ise "Binali Bey'le ilgili de şöyle; bu olay, televizyonda geçen bir çay davetiydi. 'Ben sizi çaya davet ediyorum' derseniz, bu eksik bir davettir.

"BAĞIRA ÇAĞIRA SÖYLEDİM GERİ DÖNÜŞ OLMADI"

Net bir yere davet olmayınca ben, meydanlarda bu davetin netleşmesini talep ettim. Hatta, 'Lütfen seçim gününe kadar olsun, sonra anlamı olmaz. Buna seçim günü de dahil. Oyumuzu kullanır, sonra oturur bir yerde çayımızı içeriz, haber bekliyorum' diye, İstanbul'un her yerinden bağıra çağıra söyledim bunu. Daha ne yapabilirim, bilmiyorum. Ama bana bir geri dönüş olmadı. Sonrasında, 'Ben çay davetimi yaptım ama Ekrem Bey yoğundur, şimdi işleriyle uğraşacak' diye bir ifadesi oldu.

"SÜRESİ DOLDU"

Ben, bu çay davetinin süresinin dolduğunu düşünüyorum. Şimdi ben onu kahveye çevirdim ve İBB'nin Saraçhane binasına kendilerini davet ediyorum. Hem kahve içelim hem ağırlayalım hem İstanbul'la ilgili düşüncelerini alalım. Bizim ne yapacağımızı anlatalım. Kendilerini layıkıyla ağırlamak istiyorum.

"BENİ YEMEĞE DAVET ETSİN"

Kahve ikram etmek istiyorum. 40 yıl hatırı olsun. Onu yaşayalım istiyorum. Ben bunun üzerine çıkacağım diyorsa, beni yemeğe davet etsin, yemekte o zaman giderim kendisine” diye konuştu.

Yorumlar