İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'na rağmen AK Parti projeyi hayata geçirdi

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekiliİ Tevfik Göksü, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na rağmen İstanbul'a kazandırılan yeşil alanın müjdesini verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'na rağmen AK Parti projeyi hayata geçirdi

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksü resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "İBB CHP Grubunun ikinci kez muhalefetine, İBB Başkanının ilk kararımızı VETO etmesine rağmen İBB AK Parti Grubu olarak ilk aldığımız kararı ısrar kararımızla tekrarlayarak İstanbulumuza 295 bin m² yeni yeşil alan kazandırdık. İstanbulumuza bir kez daha hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Grubu’nun teklifiyle yeşil alan kapsamına alınan 295 bin metrekare yeşil alanı ‘Başkanlık Reddi’ ile iade etmişti.

AK Parti, ekim ayında İstanbul Büyükşehir Meclisi toplantısında, İBB yönetiminin yeşil alan talanına 'dur' demişti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporuna göre Başakşehir ve Tuzla'da muhtelif ada ve parsellerde bulunan 11 taşınmazın park, deprem ve toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılması talep edildi. Meclis toplantılarında iki günde 7 ilçede yaklaşık 295 bin metrekare yeşil alan AK Parti’nin evet oyları ile İstanbul'a kazandırıldı. İBB Meclisi’nden geçen teklif Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imzasına takılmıştı.

KARARIN ARDINDAN SOSYAL MEDYADAN AK PARTİ'YE TAM DESTEK

Göksü'nün kararı açıklamasının ardından AK Parti'ye tam destek gelirken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ağır eleştirilerin hedefi oldu.

Yorumlar