İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: Toplumun üst aklının projesiyim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HaberGlobal TV'de "Jülide Ateş ile 40" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu: Toplumun üst aklının projesiyim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Haber Global ekranlarında soruları yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Siz bir üst akılın projesi misiniz?

Toplum üst aklı olabilir. Aslında şunu çok duydum, tanımlanan bir profile çok uygun bir kişilik olarak yorumladığımı biliyorum. Dolayısıyla demek ki toplumun üst aklının aslında projesiyim. Yani toplumun üst aklı nasıl bir belediye başkanı istiyor? Nasıl bir yönetici istiyor? Tanımlamalarından bu işi irdeleyen, inceleyen arkadaşlarımın ya da partideki bizim yöneticilerimiz uyuştuğunda "evet doğru profil" diye beni davet ettiler.

İstanbul'un baş edemediğiniz bir problemi var mı?

İstanbul'un çok fazla sorunu var. Herkesin talebi farklı farklı. Ama güncel bir sorun yaşıyoruz aslında, yoksulluk sorunu var İstanbul'un ve sayısı gittikçe büyüyor. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. İnsanlar işini kaybetmiş ve günlük hayatından yaşantısından para kazanan insanların nasıl bir ekonomik dünya ile karşılaşacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla yoksulluk bizi zorlayacak. Baş edememek demeyelim. Ama gerçekten önümüzdeki günlerde şehirdeki yoksulluk bizi zorlayacak.

Yorumlar