İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 'tartışmam deyip' noktayı koydu! İşte kırmızı çizgisi

23 Haziran seçiminden zaferle ayrılarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, kırmızı çizgilerini açıkladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu 'tartışmam deyip' noktayı koydu! İşte kırmızı çizgisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, kırmızı çizgileri konusunda yaptığı açıklamada ''Ama milletin, toprakların bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızı tartışmayız. Tabii ki bireysel alanımda kişisel kırmızı çizgilerim de var" dedi.

"Sınırlarımızı tartışmaya açacak her konu kırmızı çizgimdir"

"Kırmızı çizgim elbette var. Toplumsal tüm mevzulara duyarlıyım, her şeyi tartışırız, konuşuruz. Ama milletin, toprakların bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızı tartışmayız. Bir karış toprağı bile… Millet olabilme duygusunu sarsacak, sınırlarımızı tartışmaya açacak her konu kırmızı çizgimdir. Ama her insanlık sorununu konuşalım. Adaleti, eşitliği, özgürlüğü, yoksulluğu, demokrasiyi… Bunları çözelim."

LGBT-İ hakkında görüşü

"Tüm tercihlere, yaşam biçimlerine ön yargısız bakabilmek önemli. Tabii ki bireysel alanımda kişisel kırmızı çizgilerim de var. Yalana, insanları aldatarak siyaset yapmaya, şiddete tahammülüm yok."

"En iyi olmak istiyorum"

"İdealist davranmaya çalışıyorum yol haritamda. Kastım şu; örgüt başkanıyım en başarılısı olmak istiyorum, ilçe belediye başkanıyım en iyisi olmak istiyorum. Şimdi İstanbul Büyükşehir, dünyanın en iyisi olmak isterim. Son olarak bir de samimiyeti ruhumdan eksik etmem. Bunu çalışkanlıkla birleştirdiğim zaman, sonuç da alırım."

Yorumlar