İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 'şaşıracaksınız' deyip tarih verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Brand Week İstanbul” etkinliği açılış töreninde İstanbullulara müjde verdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu 'şaşıracaksınız' deyip tarih verdi

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Brand Week İstanbul” etkinliğine katıldı. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Ekrem İmamoğlu, Büyükdere Caddesi'nde binaların arasındaki parkı 19 Mayıs'ta hizmete açacağını duyurdu. 

İmamoğlu, “Büyükdere Caddesi üzerinde hemen Maslak’ı geçince yolun sağ tarafından 1 milyon 100 bin metrekare...O binaların arasında park var. 19 Mayıs’ta orayı size açacağım şaşıracaksınız. ‘Bu vardı da biz bunu niye kullanmadık’ diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 İmamoğlu,konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Size çok duymadığınız bir şey yapayım o zaman. Yarın sizi bir törenimize davet etmek istiyorum. ‘Temel atmama’ törenine davet ediyorum sizi. Şaka değil, yarın bir temel atmama törenim var gerçekten. Göreve geldiğimizde bizim önümüzde getirilmiş, dayatılmış, ihaleye çıkılmış, teklifler alınmış Silahtarağa’da hem de o Eyüpsultan’ın devamında ilçenin sınırlarında Haliç’in o güzel doğasını bütünleyen 130 binlik alanı kapsayan 70 bin metrekareye yakın kısmı orman olan bir arazide bir arıtma tesisi. Maliyeti 1 milyar 100 milyonun üzerinde. Arazi değeriyle beraber 1.5 milyarı aşan bir proje. Ekonomik sıkıntı bir kenara. Durdurduk. Çok projeyi böyle durdurduk aslında. Arkadaşlarıma araştırma yaptırtıyorum. Birçok projeye yaptık. Buna da yaptık. Gerek yok böyle bir yatırıma, böyle bir arıtma tesisine gerek yok. Ne yazık ki yok, 1.5 milyar” 

Yorumlar