İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 'referandum' yapalım demişti böyle çark etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu her fırsatta Kanal İstanbul için dile getirdiği referandum çağrısı için öyle şeyler söyledi ki kendi açıklamalarıyla ters düştü!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu her fırsatta Kanal İstanbul için dile getirdiği referandum çağrısı için skandal ifadeler kullandı.

"EVET ÇIKSA BİLE DAVA AÇARIM"

Kanal İstanbul'la ilgili referandum sorusuna 'Gayet tabi' yanıtını veren İmamoğlu İsmail Saymaz'ın "Referandumda İstanbullular evet derse ne olur?" sorusu üzerine "Referandum tek başına işi çözmez. Davamı açarım." dedi.

DAHA ÖNCESİNDE NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, "Bir kişinin kendisini “İstanbulluyum” şeklinde tariflemesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “O zaman o şehre zarar vermezsiniz. O şehrin zarar görmesini engellersiniz. Biz, onun için diyoruz ki; bir şehirle ilgili çok önemli bir karar alıyorsanız, halkınıza güvenin ve sorun. Toplumun önceliği ne? Bu, İstanbul için çok önemli bir karar mıdır? Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Olumlu mu, olumsuz mu? Kıtayı değiştiriyorsunuz. Anakarayı değiştiriyorsunuz. Toprakları, suyun akışını, yolları, köprüleri, alt yapıyı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var” demişti.

Yorumlar