İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 'müjdeyi veriyorum' deyip açıkladı: 30 Ağustos gecesi başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24. Dönem Tren Sürücüsü Bröve Töreni’ninde İstanbullulara “24 saat ulaşım müjdesi” verdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu 'müjdeyi veriyorum' deyip açıkladı: 30 Ağustos gecesi başlıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ulaşımına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bundan sonra 24 saat ulaşım sağlanacak.  Uygulama metro ve yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos'ta başlıyor.

İstanbul’un 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “24 saat üzerinden İstanbul ulaşımının sağlanmasını 30 Ağustos gecesi, 00.00’dan sonra başlatacağız İstanbul’da. Detaylarını basın aracılığıyla paylaşacağım. Bunun şimdiden müjdesini verelim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediyesi Cem Karaca Kültür Merkezi’nden düzenlenen 24. Dönem Tren Sürücüsü Bröve Töreni’ne katıldı. İmamoğlu’na, CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İBB Başkan Danışmanları Murat Ongun ve Ertan Yıldız eşlik etti. Açılış konuşmasını Metro İstanbul A.Ş. İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Fırat yaptı. Törende, tren sürücülerinin aldığı eğitimi ve Metro A.Ş. çalışmalarını anlatan kısa bir film gösterimi sunuldu.

“BU ŞEHİR 24 SAAT YAŞIYOR”
İstanbul’un 24 yaşayan bir şehir olduğunu belirten İmamoğlu, şu müjdeyi verdi: “Bu şehir 24 saat yaşıyor. İyi biliyoruz ki, gece mesaisine kalanlar var. Gece bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden İstanbul ulaşımının sağlanması ile ilgili, ne yazık ki bir türlü başlanamayan bu uygulamayı, özellikle metro hatlarında ve çok yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos gecesi, 00.00’dan sonra başlatacağız İstanbul’da. Bunun şimdiden müjdesini verelim.”

Yorumlar