İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu mu Binali Yıldırım mı? Anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararı sonrası gözler 23 Haziran'a çevrildi. Adaylar 23 Haziran'a ilişkin hazırlıklarını tam gaz sürdürürken araştırma şirketleri de seçim tahminlerine başladı. Konsensus Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Sarı, yeniden seçime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu mu Binali Yıldırım mı? Anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı

İstanbullular 23 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek. YSK'nın yeniden seçim kararı sonrası araştırma şirketleri de tahminlere başladı.  İstanbul'da seçimlerin tekrar edilmesi konusunda AK Parti'nin itirazına vurgu yapan Konsensus Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Sarı, "Şu algıyı düzeltmesi, vatandaşları ikna etmesi gerekiyor: Neden sandığa tekrar gidiyoruz?" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN MHP'Lİ SEÇMENİ İKNA ETMESİ GEREKİYOR

Sarı, AK Parti'nin izlemesi gereken stratejiyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

AK Parti'nin MHP'li seçmeni ikna etmesi gerekiyor. Çünkü (oyların) tamamını almıyor. Beka söylemi bir yere kadar. MHP'li seçmen de herkes gibi İstanbul'daki ekonomik sıkıntılardan, trafikten, günlük sorunlardan yakınan bir seçmen.

"YÜZDE 57.8'İ KORUMAYA ÇALIŞACAKTIR"

Ekrem İmamoğlu'nun seçim stratejisine değinen Sarı, "İmamoğlu, tamamiyle burada bir mağduriyet olduğunu söyleyecek ve yüzde 57.8'i korumaya çalışacaktır" ifadelerini kullandı.

SEÇİM TEKRARINDA KİME OY VERİRSİNİZ?

Yaptıkları çalışmada 'Seçim tekrarında kime oy verirsiniz' sorusuna yanıt aradıklarını aktaran Sarı, "Yüzde 50.2 ile İmamoğlu kazanıyor, Binali Yıldırım 48,1 alıyor" diye konuştu.

"YÜZDE 8'LİK BİR SEÇMEN VAR Kİ..."

Sarı, bu sonuçtan hareketle, İmamoğlu'nun stratejisini belirlemesini gerektiğini öne sürerek şunları söyledi:

57.8 nerede, 50.2 nerede? Demek ki yüzde 8'lik bir seçmen var ki 'hatalı' dese de oy vermiyor İmamoğlu'na. İmamoğlu'nun da onları ikna etmesi gerekiyor.

Yorumlar