İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu kimdir eşi ve çocukları kaç yaşında?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir? Beylikdüzü Belediye Başkanlığından İstanbul'un başına nasıl geçti? İşte 50 yaşındaki Ekrem İmamoğlu hakkında merak edilenler, eşi Dilek, çocukları Beren, Semih ve Mehmet İmamoğlu'nun bilinmeyenleri...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu kimdir eşi ve çocukları kaç yaşında?

İstanbullular sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Ekrem İmamoğlu iki kez yapılan seçim sonucuyla seçildi ve İstanbul'un başındaki isim oldu.

İşte Türkiye'nin konuştuğu isim Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ve İmamoğlu ailesi hakkında merak edilenler...

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?: Ekrem İmamoğlu 1 Ocak 1970 Trabzon, Akçaabat doğumlu. Trabzon Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzü Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başına seçildi.

DİLEK İMAMOĞLU KİMDİR?: İstanbul Üniversitesi Turizm Bölümü mezunu bir iş insanı ve eğitim hayatı hala devam ediyor... Üniversiteden sonra ailesinin tekstil şirketinde finans işiyle uğraşmaya başlamış. Bu arada üstüne bir de Kamu Yönetimi bölümünü bitirmiş ve hala daha doktora yapıyor. Eşi Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı süresince de sosyal sorumluluk projelerinde hep öncülük yapmış Dilek Hanım. 1995 yılında evlenen çift, o günden beri her konuda birbirlerine destek olmuşlar. 

MEHMET SELİM İMAMOĞLU KİMDİR: Selim'in İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyor. Ayrıca basketbolla ilgileniyor. Yeşilköy Anadolu Lisesi'nden de dereceyle mezun olmuş.

SEMİH İMAMOĞLU KİMDİR?: 3 çocuğu olan Ekrem İmamoğlu'nun ortanca oğlu Semih İmamoğlu bu sene LGS sınavına girdi. 

BEREN İMAMOĞLU KİMDİR?: Evin en küçük ve tek kız çocuğu ise Beren İmamoğlu. İlkokul 3. sınıfa gidiyor.

Yorumlar