İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu işten çıkarılan kişi sayısını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki çeken işten çıkarmalara ilişkin konuştu. İşçilere seslenen İmamoğlu, " Orada mağdur olan insanlar bizden değil o süreci ahlâklı olarak yönetemeyenlerden hesap sorsun"dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu işten çıkarılan kişi sayısını açıkladı

İBB iştiraklerinden SMS ile işten çıkarılan işçiler yeniden işe alınmayı beklerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir açıklama geldi. Habertürk'te Didem Yılmaz Arslan'la Türkiye'nin Nabzı programına katılan İmamoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Sayın Genel Sekreter ayrılırken ’85 bin çalışanımız var’ deyince, ‘hemen bu sayıyı chack edin’ dedim. İşe alım sürecini yönetenler sorumludur. 820’si 31 Mart öncesi 1 ay, 1558 kişi de 5 Mayıs-23 Haziran arası. İşten çıkarılanların büyük çoğunluğu böyle. Üst düzey yöneticilerin bir kısmı kendisi ayrıldı, bir kısmıyla yolunu biz ayırdık." dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

Size kanun 6 aylık deneme hakkınız var diyor. Kanuni hakkınız. Kaldı ki ahlaki bir tarafı var. Orada mağdur olan insanlar bizden değil o süreci ahlâklı olarak yönetemeyenlerden hesap sorsun. 25 Şubat – 31 Mart arası 820 kişi 31 Mart-23 Haziran arası 1558 kişi. Sayın Genel Sekreter ayrılırken ’85 bin çalışanımız var’ deyince, ‘hemen bu sayıyı chack edin’ dedim. İşe alım sürecini yönetenler sorumludur. 820’si 31 Mart öncesi 1 ay, 1558 kişi de 5 Mayıs-23 Haziran arası. İşten çıkarılanların büyük çoğunluğu böyle. Üst düzey yöneticilerin bir kısmı kendisi ayrıldı, bir kısmıyla yolunu biz ayırdık. Üçüncüsü de iş disipline, iş ahlakına uygun hareket etmediğini tespit ettiğimiz insanlarla ilgili işlem yaptık.

"CHP'NİN ÖNÜNDE GÖSTERİ YAPANLAR VAR"

CHP’nin önünde gösteri yapanlar var, ‘Ey Kılıçdaroğlu ve ey İmamoğlu’ diyorlar. Böyle deyince aklınıza kim geliyor? Hangi meydanlar geliyor? Bu hak aramanın ötesinde bir şey. Mağdur edenlerin onları işe alanlar olduğunun altını çiziyorum. Bu oyuna alet olmayın diyorum.” 

Yorumlar