İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 'ilk defa size söylüyorum' deyip açıkladı

Seçim kampanyası döneminde kullanılan dilin tahribat oluşturduğunu ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran gecesi Binali Yıldırım'ın  kendisi için "kazandı" diyemediğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu 'ilk defa size söylüyorum' deyip açıkladı

Yüzde 54 oy oranı ile İstanbul'un yeni başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran gecesine ilişkin bir açıklama yaptı. İmamoğlu, "Ben 23 Haziran gecesi, o açıklamayı izlerken çok manidar baktım, ne diyecek diye ve diyemedi farkında mısınız?Kazandı diyemedi! “Önde gidiyor, tebrik ederim.” Ben bunu ilk defa size söylüyorum bakın. “Kazandı” diyemedi… Ben derdim" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, merak edilenler hakkında Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

*23 Haziran gecesi Binali Yıldırım'ın açıklamasını dinlerken ne hissettiniz?" sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz bazıları “Suçluysam benim hakkımda işlem yap” dedi. Hani soruşturma Özlem Hanım? Bakın üzerinden 6 Mayıs, 6 Haziran, 6 Temmuz geçti.. 2 ay geçti. Hani soruşturma, hani suç duyurusu? Kimi aldattınız? Daha acısı var, hani hırsızlar, nerede? “Çaldılar.” Kim? Yüzüne sordum, cevap veremedi. Bu sayfaları açmak beni üzüyor, “Seçimde her şey söylenir ama seçimden sonra unutulur…” Valla ben öyle biri değilim, kusura bakmayın! Bunu niye söylüyorum; kullandıkları bu dil çok tahribat oluşturdu. Dolayısı ile ben 23 Haziran gecesi, o açıklamayı izlerken çok manidar baktım, ne diyecek diye ve diyemedi farkında mısınız?

Kazandı diyemedi! “Önde gidiyor, tebrik ederim.” Ben bunu ilk defa size söylüyorum bakın. “Kazandı” diyemedi… Ben derdim: “Kazandı.” Bu kadar. “Veriler geliyor, İmamoğlu önde gidiyor,” Önde gidiyor nedir? Maç bittiyse, bitmiştir yani. FB-GS maçının ortasında “Şu takım önde gidiyor” diye açıklama mı yapılır? Benim oradaki bakışlarım da o.

Yorumlar