İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu iddialı: Her birini ikna ederim

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi oldukça iddialı açıklamalar yapmaya devam ediyor. İmamoğlu, herkesi ikna edebileceği konusunda ısrarlı.

Ekrem İmamoğlu iddialı: Her birini ikna ederim

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı her açıklamada iddialı sözler söylemeye devam ediyor. İmamoğlu'nu son açıklamasında "İmkan olsa 16 milyon insanla konuşsam her birini tek tek ikna edebilirim diye geliyor bana. Çünkü herkesin hakkında iyi şeyler düşünüyorum. Çünkü bu şehir için de iyi şeyler düşünüyorum" dedi.

''KAZANMAK İÇİN HER YOL MÜBAHTIR''

Ekrem İmamoğlu, muhtarların kendileri için önemli olduğunu, yönetim felsefesini onlara anlatacağını belirterek, “Şimdiden bütün muhtarlarımızı oraya davet ediyorum. Siyasette şöyle bir kavramı yaşamaktayız ne yazık ki, ‘kazanmak için her yol mübahtır.’ Bizim için değildir yani her yol mübahtır anlayışına bir karşıyız. Kutsal amaçta hedefe doğru yürürken asla amacını unutarak davranmamız mümkün değildir. Bu bir kere bizim ahlakımıza aykırıdır. Özellikle ilke ve değerlerimize gölge düşürecek davranışlarda asla bulunmayız. Günün sonunda seçim bittiğinde yüzümüzü kızartacak hiçbir iş ve eylemin içinde olmayız. Esas olan seçim kazanmak değil, gönülleri kazanmaktır. Gönül kazanmak bence dünyanın en güzel şeyi. Yalnız bize oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de gönüllerini kazanmanın uzun vadede ne kadar kalıcı değerler oluşturduğunu bu kardeşiniz yaşamakta” dedi.

“HER BİRİNİ TEK TEK İKNA EDEBİLİRİM”

İstanbul’da yaşayan herkesin oyunu alabileceğine inandığını dile getiren Ekrem İmamoğlu, “İmkan olsa 16 milyon insanla konuşsam her birini tek tek ikna edebilirim diye geliyor bana. Çünkü herkesin hakkında iyi şeyler düşünüyorum. Çünkü bu şehir için de iyi şeyler düşünüyorum. O bakımdan bu iddiayı koruyarak, bu iddiayla dünyaya bakarak, insanlara bu gözle yaklaşarak siyaset yapmak zorundayız. Ben böyle temsil edilmek istiyorum, bu bağlamda tüm İstanbulluların kalbine girecek bir belediye başkanı olduğunu unutmayınız” ifadelerini kullandı.

“EN FAZLA OYUNA MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KİTLE”

Gençler ve kadınların oylarını almak için çalışacaklarını belirten İmamoğlu, “Toplumda en fazla oyuna muhtaç olduğumuz kitle olarak, iki kitleyi sizlere tanımlamak istiyorum. O bakımdan bu dili kuracak olanlar da aynı insanlar; kadınlar, gençler. Dolayısıyla ben bu seçimin kahramanı kadınlar ve gençlerin olacağını iyi biliyorum. Bugünkü siyasal ortamda her iki koltuktan birini mutlaka kadınlara vereceksiniz. Başka türlü siyasette değişimi gösteremez ve seçimi kazanamazsınız. Ben buna yürekten inanan bir insanım.” değerledirmesinde bulundu.

Yorumlar