İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu hani kimseyi işten çıkarmayacaktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim taahhüdü olarak kimsenin işten çıkarılmayacağını söylemişti. Ancak gerçek öyle olmadı. Daha bu sabah 50 kişi işten çıkarıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu hani kimseyi işten çıkarmayacaktı!

Ekrem İmamoğlu İBB yönetimine gelmeden önce kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız taahhüdü vermişti ama bu sabah belediyeye bağlı iştiraklerden Medya AŞ'de 50 kişinin görevine son verildi.

Bu sabah İBB Medya A.Ş.'de müdür, şef, kameraman, muhabir, editör, teknik ekipten oluşan 50 çalışan işten çıkarıldı. İBB Medya A.Ş İnsan Kaynakları, işten çıkarılan personeli tek tek arayarak, "iş akdiniz feshedildi" dedikten sonra herhangi başka bir açıklama yapmadan işten çıkarmayla ilgili yasal işlemleri uyguladı.

"Geniş çaplı açıklamalarla sizleri bilgi sahibi yapacağız"

Ekrem İmamoğlu, Medya AŞ'de 50 kişinin işine son verilmesiyle ilgili sorulan soruya, "Arkadaşlarımız bir kısım çalışmalar yapıyor. Bazen bazı tespitler ve disiplin işlemleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bazen çalışmak istemedikleri insanlarla ilgili yasal kanuni haklarını teslim ederek çalışmak istemedikleriyle yollarını ayırıyor olabilirler. Bunlar mümkün. Tek tek, kurum kurum bunlarla ilgili açıklamak yerine daha geniş çaplı açıklamalarla sizleri bilgi sahibi yapacağız." ifadelerini kullandı.

İBB iştiraki olan Medya AŞ’de Yayınlar Müdürü Mustafa Güngör twitter hesabından işten çıkarıldığını şu şekilde duyurdu. 

Murat Kazanasmaz'ında görevine son verilmişti

Geçtiğimiz günlerde, seçim öncesi yapılan bir eylemde basın açıklamasını okuduğu gereçekçesiyle İBB Trafik Radyosu Koordinatörü Murat Kazanasmaz’ın görevine son vermişti.

"Aklımın ucundan geçmez" demişti

CHP'li İmamoğlu, göreve gelmesinin ardından yaptığı bir açıklamada belediye çalışanlarına yönelik olarak "Şunu işten çıkarayım, bunu kovayım böyle şeyler aklımın ucundan bile geçmez benim. Tüm çalışan kardeşlerim şunu bilsin: Ekmeğinin peşinde koşan, bulunduğu yere bileğinin hakkıyla gelmiş, iş ahlakı ve hukukuna uygun davranan herkesin başımın üstünde yeri var" demişti.

Yorumlar