İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul'u ben kazandım...

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu sabah yeniden bir açıklama yaptı. İmamoğlu İstanbul'u kazandığını yeniledi. YSK Başkanı Sadi Güven de, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu doğruladı.

Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul'u ben kazandım...

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu sabah yeniden bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, İstanbul'u kazandığını yenilerken şu ifadeleri kullandı:

"Sisteme girilmeyen sandık sayusu 82 YSK verilene göre yuüzde. 99. 74 sistee girelem oy oranı. Oy farkımız 27 bin 806. Kalan seçmen sayısındaki rakam 24 bin.

Yani YSK verilerine göre bu işin matematiği bitmiştir. Bence YSK verilerinin bütün ajansalar paylaşabilir. Günün sonunda kararı verecek olan kurum sayılarını paylaşıyoruz. Sonucu bildirecek olan YSK bu bizim beyanımız değil YSK’nın verileri. Bazı ajanlar paylaşmış sonra kaldırmışlar.

Şimdi geçersiz oy üzerinden bir şey yapmayba çalışıyorlar. 290 bin geçersiz oy geçersiz oy var deniliyor bir şey amaçlanıyor. Bu dipsiz kuyu amaçlanıyor. 2014 yerel seçimlerde 400 bin civarında geçersiz oy çıkmıştı.

16 milyon hemşerime aynı sıcaklıkta aynı ilgi ile yaklaşaycağım söz veriyorum. Benim verdiği sayıları YSK Başkanı da teyit etmiş durumdadır.

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN: EKREM İMAMOĞLU ÖNDE

Güven, "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor." dedi.

''Tutanakları partilerle paylaştık"
"Şu an itibarıyla yüzde 80'in üzerinde sandık sonuç tutanağını, sayım döküm cetvelini, ilçe birleştirme tutanaklarını partilerle paylaştık." diyen Güven, "Şu an itibarıyla 31 bin 102 sandık sisteme tanımlandı, 84 sandık itiraz nedeniyle sisteme taranmamış vaziyette." ifadelerini kullandı.

Yorumlar