İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: Duvar süslemelerine harcanan parayla kreş yaparım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Duvar süslemelerine harcanan parayla kreş yaparım'' açıklamasında bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu: Duvar süslemelerine harcanan parayla kreş yaparım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı”nda açılış konuşmasını yaptıktan sonra kameraların karşısına geçti.

“DUVAR SÜSLEMELERİNE HARCANAN PARAYLA KREŞ YAPARIM”

“Bilim adamlarının, ‘Şu kadar lale ekilmese İstanbul’un yer bilimi sorunu çözülür, projelere kaynak aktarılır’ şeklinde ifadeleri oldu. Elinizde toplam bir maliyet var mı?”

- Geçmişe dönük elimizde çokça rakamlar var. Duvar süslemeleri ya da saksıda çiçek bakımı için yıllık 26-27 milyon civarında. Bu, her yıl yapılan bir bakım. Bunun bir de başlangıcı var. O duvarda gördüğünüz tüm mekanizmaların maliyetleri var. Yani bu işin bedeli 100 milyonlarca liraya kadar tırmanır. Hatta bazı ithal edilen işlerin yetkilerinin, sadece birkaç firmada olmasına kadar giden sonuçlar var. Ama bu işler; on yıllık, 15 yıllık süreçler. Yani yeni işler değil. Yazık günah. O paralarla şehrimize, sadece 25 milyon TL ile ben 10-15 tane daha kreş yaparım. 15 tane kreş demek 1200 - 1300 çocuğumuzu her yıl hayata hazırlamak demek. Bu kadar verimli başka alanlara dönüştürebiliriz.

“İSTANBUL’UN BOŞ ALANLARINA YEŞİL ALAN YAPMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

“İstanbul’da yeşil alanları çoğaltacağınızı söylediniz ama geçtiğimiz günlerde İBB’de, AK Parti grubu, 300.000 metrekare alanın yeşil alana alınmasını istedi. CHP grubu da bunun imara açılmasını istedi. Yani geçtiğimiz dönemde tam tersi…”

- Bir gazeteci olarak böyle söylemeniz üzer bizi. Çünkü AK Parti’nin 300.000 metrekare alanı yeşil alan ilan ettiği alanlardan bir tanesini -örnek veriyorum- şahıslardan daha yeni, 1-2 yıl önce 300 milyon TL para verip konut yapmak için olan bir AK Parti yönetiminin, belediyeyi kaybeder kaybetmez, ‘Ben, bunu yeşil alan yapmak istiyorum’ diye ortaya çıkması neye benzer biliyor musunuz? Kafasını kuma sokmuş adama benzer. Onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Hiç doğru bir yaklaşım değil. Kamuyu zarara uğratma çabası. Biz, İstanbul’un boş alanlarına imarsız alanlarına yeşil alan yapma konusunda kararlıyız. Mevcut yeşil alanları, onlar gibi konuta veya rezidansa birtakım fonksiyonlara dönüştürmemek konusunda kararlıyız.

Yorumlar