İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu Demirtaş'ın desteği için bakın ne dedi?

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçime sayılı günler kala Twitter üzerinden bir açıklama yaptı Ekrem İmamoğlu'na destek verilmesi gerektiğini ifade etti. CHP adayı İmamoğlu Demirtaş'ın bu sözlerini değerlendirdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu Demirtaş'ın desteği için bakın ne dedi?

23 Haziran'da gerçekleştirilecek İstanbul seçimleri öncesi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan HDP tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verilmesi gerektiğini söyledi.Demirtaş "Bugün için, Sn İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz birlikte güzeliz. HDP olmadan, HDP’yi dışlayarak hiçbir şey yeterince güzel olmaz. Birileri de artık anlasın ki, “zorla güzellik" de olmaz." dedi.

TRT Haber'de soruları cevaplayan Ekrem İmamoğlu, Demirtaş'ın destek açıklamasıyla ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Demirtaş içeride. Sayın Demirtaş suçlu mu? Benim bildiğim mahkemesi devam ediyor. Kararı çıkmadı daha, yargılaması hala devam ediyor. Yani yargılama süreci devam eden birisi için benden yorum istiyorsanız benim işim değil o! Hukukun işi... Kaldı ki bu ülkede genelkurmay başkanına terörist denildi ve hapse atıldı. Ben duruşmalarına gittim. 

Benim üzüntüm Sayın Yıldırım'ın açıklamaları. Sayın Yıldırım ne diyor bugün. Şikayet ediyor İYİ Partililere, Ülkücü kardeşlerime. Kimi? HDP'lileri. HDP'liler kim? Terörist mi? HDP'li benim hemşehrim, dostum, kardeşim, vatandaş! Kürt vatandaşım. 

"BU KİMİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER"

Şebnem Bursalı: Kandil'de gerçek teröristlerden ikisi de sizin lehinize açıklama yaptı. HDP'lilere yönelik bu yakıştırma tamam ama bunlar gerçek terörist. Bu açıklamalara siz ne diyorsunuz?

Bu kimin ekmeğine yağ sürer. Mesela FETÖ'den birisi sizin için methiyeler düzse. Şüphe etmez misiniz? Bunu hangi hain yaptırdı diye düşünmez misiniz? 

Siz terör örgütünün her söylemine cevap verir misiniz? Bir teröristin benimle ilgili sözlerine cevap verdim, açıp bakarsınız. Dolayısıyla bir terör örgütü elemanının benimle ilgili konuşuyorsa hangi hain bunu benim için yaptırdı diye düşünürüm. Bu benim konum değil. "

Yorumlar