İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu danışmanı FETÖ'cü mü? Bomba açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda gösterdiği videoda yer alan "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ imamı çıktı" ifadesine sert tepki gösterdi. Söz konusu kişi Erhan Karaaslan'ın AK Parti döneminde de Beylikdüzü Belediyesi'nde çalıştığını söyledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu danışmanı FETÖ'cü mü? Bomba açıklama

Siyasette FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması devam ediyor. Dün Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "FETÖ'nün siyasi ayağı" olarak suçlamasının ardından bugün de Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda videoyla yanıtladı. Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği videoda yer alan "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ imamı çıktı" ifadelerine de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sert sözlerle cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nın lansmanından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu'na, danışmanının Cumhurbaşkanı tarafından "FETÖ imamı" olarak gösterilmesi de soruldu.

"FETÖ İMAMI DENEN ŞAHIS MİT'E DE HİZMET ETTİ"
İBB Başkanı şunları söyledi: "Bahsi geçen vatandaş (Erkan Karaaslan) benim danışmanım değil. Bahsi geçen vatandaşın hizmet ettiği birçok kamu kurumu var, onlarca bakanlık var, MİT var. 2012'den beri hem AKP döneminde hem ben Beylikdüzü Belediye Başkanı'yken de hizmet eden konumdaydı. Verdiği hizmetlerin hepsi kayıtlı."

"BANA KUMPAS KURULMAYA ÇALIŞILDI"
Ekrem İmamoğlu, Erkan Karaaslan'ın avukatının kendisine suç atmak için bir bakan tarafından İzmir'e davet edildiğini belirterek şunları söyledi: "Polemik yaratmamak adına bugüne kadar paylaşmadığım bir şeyi ilk kez açıklayacağım. Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum: 31 Mart seçiminden birkaç gün önce bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti, hem de bilet alarak? Hâlâ kabinenizde bulunan bu bakan, 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ, yoksa yolsuzluk suçu at, amacımız onları bitirmek' dedi mi, demedi mi? Bu kumpastan, bugün bu yalan ifadeleri kullanan Sayın Cumhurbaşkanı'ın haberi var mı? Onun onayıyla mı yapıldı, yoksa haberi yok mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda gösterdiği videoda Erkan Karaaslan bu şekilde gösterildi.

Yorumlar