İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu Bismillah dedi göreve başladı

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu resmen İstanbul Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İmamoğlu, Saraçhane'deki Büyükşehir Belediye binasına gitti ve şeffaflık vurgusunda bulundu.

Mazbatasını alarak Mevlüt Uysal'dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu Saraçhane'deki Büyükşehir Belediye binasına gitti ve açıklama yaptı. İmamoğlu, şeffaflık adına radikal kararlar alacaklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinden satır başları;

"Bugün bütün çalışma arkadaşlarımızla kadromuzla Bismillah diyoruz çok işimiz var İstanbul’un bir çok konus var tespit ettiklerimiz var edeceklerimiz var. Büyükşehir'in hafızasını dinleyeceğiz. Bu güne kadar buradaki çalışma arkadaşlarımızın görüşleri çok çok önemli.

O günlerin bittiği gündür
Bizden olanlar ve olmayanlar gibi bir durumun bittiği gündür bugün. Kucaklamanın tek bir felsefesi var biz kucaklarken çalışma arkdaşalarımız aynı güzelikte aynı samimiyet bizi kucaklasınlar istiyoruz. Bu kucaklamanın tek bir faydası var milletimiz. Kişiye hizmette bizden talimat almayacaklar. 

Binaya da şeffalık gelecek
Halkla uzaklaştığımda verimli olamayamacağımı düşünüyorum ve bu nedenle bina da bunun sağlanması için çalışıyoruz.  Biz tüm şeffaflığı ile herşeyi konuşurken vatandaş bilgilensin ve faydalansın istiyoruz.

Radikal kararlar alınacak
Milyonlarca insanla  bağ kurma tekonolojisi var bunu neden fırsat olarak kullanmayalım. İstanbul'un yerel demokrasi uygulaması dünyaya örnek olabilir. Son derece radikal kararlar alacağız şeffalık adına. Günün sonuna bu şehirde mutlak şeffaflık olacak."

Yorumlar