İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu bir proje mi? İşte merak edilen açıklama

CHP'nin 31 Mart seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday göstermesiyle hayatımıza giren Ekrem İmamoğlu'na 'proje' benzetmesi yapılıyor. Peki İmamoğlu gerçekten bir proje mi? İşte Ekrem İmamoğlu'ndan cevap.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu bir proje mi? İşte merak edilen açıklama

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Okan Bayülgen'in "Siz bir proje misiniz?" sorusuna, "Trabzon'un 40 haneli köyünde doğmuş Atatürk cumhuriyetinin bir projesiyim." yanıtını verdi.

"Bu proje Atatürk Cumhuriyetinin bir projesi"

''Evet ben bir projeyim. Ben şöyle bir projeyim ama. Ben Trabzon'un 40 haneli bir köyünde 60 metrekarelik bir evde 3 yeni evli çiftin oturduğu bir evde doğmuş bir çocuğum. Köy hayatıyla yetişmiş birisiyim. İlkokulu, ortaokulu, liseyi şehirde okumuş birisiyim. Sonra üniversite okumuş birisiyim. Ama okuma yazmayı bilmeden esnaflığı da öğrenmiş birisiyim. Çocukluğumda bile mal satıp para kazanmayı öğrenmeye çalışmış birisiyim. İnşaat yapardı babam ama beni inşaatın patronu olarak yetiştirmedi. Orada amelelik yaptırdı. Dolayısıyla işçiyi de hisseden birisiyim. Ataerkil bir ailenin tadını alan bütün bunların sorumluluk sahibi olduğunu düşünüp siyasete atılması tümüyle bir proje aslında. Bu proje Atatürk Cumhuriyetinin bir projesi. Beni 40 haneli bir köyden alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan bir proje.''

Yorumlar