İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ndeki başkanlığı döneminde akrabalarını işe aldı iddiası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun baldızının ve kuzeninin önceki dönem yönettiği Beylikdüzü Belediyesinde çalıştığı iddia edildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'ndeki başkanlığı döneminde akrabalarını işe aldı iddiası

CHP'li belediyelerdeki akraba kadrolaşması büyük tepki çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  bazı CHP'li belediyelerde başkanların akrabalarını işe alınmasına tepki göstermiş ve "Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kimse, hiç fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak. Kendi vicdanına da hesap soracak." demişti.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Şeriman Gümüş, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde çalışıyor. Gümüş'ün çocukları da Beylükdüzü Yaşam Vadisi'ndeki faaliyet gösteren iştirak şirketlerinde personel olarak çalışıyor. İmamoğlu'nun kuzeni Fatma Karasuç da Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde işe alındı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun baldızı Şeriman Gümüş'ün ve kuzeni Fatma Karasuç'un önceki dönem yönettiği Beylikdüzü Belediyesinde çalıştığı öne sürüldü.

Yorumlar