İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: 5 yıl sonra Yıldırım da bana oy verecek!

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de coşkulu bir kalabalığa konuştu ve vatandaşlarla dertleşti. ''Herkesten oy isterim biliyorsunuz değil mi? Kusura bakmasınlar. Bu seçimde adaydır. 5 yıl sonra o da verecek. 5 yıl sonra 'İyi ki bu kardeşimiz seçilmiş' diyerek bize oy verecekler'' diyerek rakibi Binali Yıldırım'a göndermede bulundu.

Ekrem İmamoğlu: 5 yıl sonra Yıldırım da bana oy verecek!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turlarına devam ediyor.

75 yaşındaki Emine Öztaş'tan ''Atatürk'' şiiri

Sancaktepe Belediyesi Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi'nde düzenlenen ''8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'' etkinliğine katılan İmamoğlu'nun yanıda, eşi Dilek İmamoğlu da yer aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu çifti, bol bol fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, burada kısa bir konuşma yapan ve kadınların gününü kutlayan kutladı. Etkinliğin sonunda İmamoğlu ve CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama'nın yanına gelen 75 yaşındaki Emine Öztaş'ın okuduğu ''Atatürk'' şiiri, salondan büyük alkış aldı. Her iki başkan adayı, aralarına aldıkları Öztaş'la fotoğraf çektirdi. İmamoğlu çifti, yaşanan izdiham nedeniyle salondan zorlukla çıkabildi.

AK Parti standına sahneden başarılar diledi

İmamoğlu, daha sonra Samandıra Meydanı'nda halkla buluştu. İmamoğlu'na, konuşma yapacağı sahnede eşi de destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslenen İmamoğlu, erkek izleyicilerden, akşam eve çiçek alıp gitme sözü aldı. İmamoğlu, konuşma yaptığı alanın yakınında bulunan AK Parti standında seçim çalışması yapan partililere kolay gelsin temennisini yolladı. Konuşması sık sık ''Halkın Umudu İmamoğlu'' ve ''Hak, Hukuk, Adalet'' sloganlarıyla kesilen İmamoğlu, her partiye oy veren vatandaşların talip olduğunu vurguladı. İmamoğlu, ''Bazı laflar duyuyorsunuz. Benim hakkımda da sizin hakkınızda da söyleniyor. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz, bölemez. Söylenenleri umursamayın. Bana oy verenlere teşekkür edeceğim ama oy vermeyenleri de mutlu edeceğim. İyi insan olacağız. Bu topraklara layık olacağız. Kötü konuşanlara şunu söylüyorum. Kötü söz sahibine aittir. Bizi ilgilendirmez. Sabırlı olacağız. Benim muhatabım 16 milyon insanımız. Bugün de böyle, yarın İBB Başkanı olduğumda da böyle olacak'' diye konuştu.

Yoksulluk olmasa tanzim satışlar olur mu?

Bu sırada sahneye yakın vatandaşlardan bazıları İmamoğlu'na, astıkları pankartların kesildiği şikayetinde bulundu. Bunun üzerine İmamoğlu, ''Parasıyla kiraladığımız 'bilboardlarımızı' söküp, giydirdiğimiz bina sahiplerini tehdit ediyorlar. Bunu söylemeyecektim ama yeri geldiği için söyleyeyim. Bizi, kalplerine girdiğimiz insanların gönüllerinden sökemezler'' dedi. Herkesin oyuna talip olduğunu kaydeden İmamoğlu, ''Herkesten oy isterim biliyorsunuz değil mi? Kusura bakmasınlar. Bu seçimde adaydır. 5 yıl sonra o da verecek. 5 yıl sonra 'İyi ki bu kardeşimiz seçilmiş' diyerek bize oy verecekler'' diyerek rakibi Binali Yıldırım'a göndermede bulundu. ''Ülkeyi yönetenlerde kibir var'' diyen İmamoğlu, ''Onlara 'Haydi güle güle' diyeceksiniz. İnsanları yok sayan yöneticiler, bu memlekete hizmet edemez'' şeklinde konuştu. İstanbul'da derin bir yoksulluk yaşandığını belirten İmamoğlu, ''Yoksulluk olmasa, tanzim satışlar olur mu? Olmaz'' diyerek istihdamla ilgili projelerini anlattı. İmamoğlu, ''Ulaşımda, eğitimde, suda, gıdaya erişimde hayatı ucuzlatacağız. Hayatı kolaylaştırmak zorundayız. 500 bin çocuğumuza destek olacağız. 'Kimin parasını kime veriyorsunuz?' diyorlar. Sizin paranızı, size veriyorum. Sizin paranıza, bütçenize gözüm gibi bakacağım. Biz, bu şehrin bütçesini koruyacağız. Bu şehre adil, sevgisi, hoş görüsü yüksek, oy vereni de vermeyeni de mutlu edecek bir belediye başkanı lazım. Sizi duyan, sizinle konuşan, yan yana olan kişidir belediye başkanı. Bunlar olamaz'' dedi.

Konuşmasına ezan arası verdi

Bu sırada ezan okunduğunu duyan İmamoğlu, konuşmasına ezan arası verdi. Ezan bitiminde kalabalıktan bir kadın, ''Bize 'terörist' demesinler'' diye sitem edince, İmamoğlu, ''Ben senin o güzel ellerinden öperim. Hiç umursama. Evine gidince, kafanı yastığa koy ve gönül rahatlığıyla uyu. Benim bu şehirde 16, bu ülkede 82 milyon vatansever insanım var. İstedikleri kadar bağırıp, çağırsınlar, sövsünler bizim güler yüzümüzü elimizden alamayacaklar. Her şeyden önemlisi bu şehir adil bir kent olsun. Hiç kimsenin hayatını gasp etmeyeceğim. Kimsenin malında gözüm olmayacak. Size söz veriyorum. Bu şehirde sevgi, barış, huzur isteyenler kazanacak. Bu şehirde siz kazanacaksınız'' yanıtını verdi. İmamoğlu, vatandaşlara 31 Mart'ta sandıklarda sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Konuşmasını bitiren İmamoğlu, vatandaşlar tarafından adeta ''sevgi çemberine'' alındı ve seçim otobüsüne zorlukla ulaşabildi. İmamoğlu, konuşmasının ardından Ekmek Üreticileri Derneğini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. İmamoğlu, tüm sorunlara, kuracakları ortak masa etrafında çözüm bulacaklarını belirtti.

Yorumlar