İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz etkinliklerine katılacak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz'da İBB önünde bir anma töreni yapılacağını söyledi. İmamoğlu, valilikten ve hükümetten kendilerine resmi bir programın iletilmediğini belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz etkinliklerine katılacak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz etkinliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Henüz resmi bir programın eline geçmediğini belirten İmamoğlu, İBB önünde bir tören düzenleneceğini bununda detaylarını yarın açıklayacağını ifade etti.

İmamoğlu, kendisine tebrik ziyaretinde bulunan Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'ı, Saraçhane'deki makamında ağırladı. İmamoğlu ile Cooter bir süre baş başa görüştü. Cooter'in ayrılmasından sonra İmamoğlu, Eski İBB Genel Sekreteri Tuğrul Erkin'in Süleymaniye Camisi'ndeki cenaze namazına katılmak için İBB'den ayrıldı.

Süleymaniye Camisi'ne yürüyerek giden İmamoğlu'na yolda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şahzade Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan İmamoğlu, burada gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

"İBB önünde anma törenimiz olacak"

15 Temmuz etkinliklerine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine ise İmamoğlu, "15 Temmuz'da zaten İBB önünde anma töreni olacak. Ama şu anda ne valilikten ne merkezi hükümetten resmi bir program bize iletilmedi. Ama en fazla şehit verilen yer orası. İBB önünde anma törenimiz olacak. Onun da detaylarını yarın sunacağım size." diye konuştu.

Yorumlar