İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu: 100 günde 200 bin kişi belediyeye başvuru yaptı

Fox TV'de Çalar Saat programına konuk olan İBB Başkanı İmamoğlu, belediyeye başvuran kişi sayısını açıkladı. İmamoğlu, işsizlik oranına dikkat çekti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu: 100 günde 200 bin kişi belediyeye başvuru yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına katıldı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "100 günlük görev süremizde 200 bin kişi belediyeye iş başvurusunda bulundu" dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

İnsanlar mutlu. Şunu yapma beklet diyenler, zorla imzala diyen yok. Vatandaşın işini yapmayan benden değildir, hesabını verir. Psikolojik bir rahatlama var.

"DEPREMLE YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ"

Depremle yüzleşmek zorundayız. İstanbul'un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp 'Bu durumdayız' demeliyiz, 'Kendimizi aldatmayalım' demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, 'Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?' Ben buna yüzde 90'ın 'Hayır' deneceğini düşünüyorum Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız.

HAMİDİYE SU AÇIKLAMASI

Hamidiye Su'yu almaktan vazgeçenler var ne yazık ki. Ben gördükçe gülüyorum. Bana mesaj geliyor, sayın başkanım şu kurum da sözleşmeyi iptal etti. Ben THY'ye binmekten gurur duyuyorum. Bu suyu oradan kaldırmanın ne anlamı var. Suya da rozet takacağız neredeyse.

Eskiden Hamidiye Su'yu alan kurumlar vazgeçtiler. Bir bankacı bir devlete ait bir bankanın şubesine 'Artık bunu almıyorsunuz' talimatı vermesi şaşılacak şey. Ama halkın umurunda değil, satışlar patladı.

Yorumlar