İSTANBUL

Dünyanın en iyileri İstanbul'da mindere çıkacak

İstanbul'da yarın başlayacak 47. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, olimpiyat ve dünya şampiyonalarını bir araya getirecek Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "İstanbul'da mini Dünya Şampiyonası yapılacak" dedi.

Dünyanın en iyileri İstanbul'da mindere çıkacak

 Bu yıl 47'ncisi düzenlenecek Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda 11-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek organizasyon, olimpiyat ve dünya şampiyonalarını bir araya getirecek.

Dünya Şampiyonası havasında geçmesi beklenen turnuva erkekler serbest stil ve kadınlarda gerçekleştirilecek. Turnuvada yaklaşık 35 ülkeden 300 güreşçi mindere çıkacak.

Türk Milli Takımı, organizasyonda Taha Akgül, Yasemin Adar, Rıza Yıldırım, Selahattin Kılıçsallayan, Selim Yaşar, Cengizhan Erdoğan, Yakup Gör, Enes Uslu, Barış Kaya, Muhammet Nuri Kotanoğlu, İbrahim Bölükbaşı, Fatih Yaşarlı, Baki Şahin, Evin Demirhan, Buse Tosun ve Bedia Gün gibi iddialı isimlerle mücadele edecek. 

Güreşte iddialı ülkelerden ABD, Azerbaycan, İran, Almanya, Kazakistan, Özbekistan, Macaristan, Ukrayna, Hindistan, Bulgaristan ve Romanya da güçlü isimlerle turnuvaya katılacak. 

Turnuvada olimpiyat ve dünya şampiyonları ABD'li Jordan Burroughs, İranlı Hassan Aliazam Yazdanicharati, Azerbaycanlı Şerif Şerifov, ABD'li Kyle Snyder, olimpiyat madalyalı dünya ve Avrupa şampiyonu Küba asıllı İtalyan Frank Chamizo, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Kanadalı Erica Wiebe de yer alacak. 

Yorumlar