İSTANBUL

DSP'de bir Ekrem İmamoğlu istifası daha! Hikmet Sami Türk'ün ardından...

DSP Parti Meclisi toplantısında ‘’İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun destekleyelim ve bunu kamuoyuna açıklayalım’’ diyen ancak önerisi kabul edilmeyen Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk DSP’den istifa etmişti. Türk'ün ardından DSP'den bir istifa haberi daha geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
DSP'de bir Ekrem İmamoğlu istifası daha! Hikmet Sami Türk'ün ardından...

DSP'de Ekrem İmamoğlu çatlağı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Hikmet Sami Türk'ün ardından DSP'den bir istifa haberi daha geldi.  DSP Parti Meclisi (PM) Üyesi Necmiye Çölaşan, genel başkan Önder Aksakal'a tepki göstererek istifa etti.

Cumhuriyet'ten Ali Açar'ın haberine göre, Çölaşan, Aksakal'a yönelik tepkisinde "Aklınızdan geçenleri PM konuşulmuş gibi açıklama yapmanız kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Çölaşan istifasını şu sözlerle duyurdu:

“Her gün biraz daha DSP’nin kuruluş felsefesinden, demokrasiden ve demokratik sol ilkelerden uzaklaşıyorsunuz. İstanbul seçimlerinde halkın oylarıyla seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi gerektiğini, bunun hak, hukuk, demokrasi mücadelesi olduğunu bir kez daha belirterek DSP PM üyeliğimden ve 25 yıldır üyesi olduğum DSP üyeliğimden istifa ediyorum”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde 'hiç kimseyi' desteklemeyeceklerini açıklamıştı. Aksakal, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi konusunun parti meclisinde iki kez oylandığını ancak reddedildiğini söylemişti.
Yorumlar