İSTANBUL

Devlet Bahçeli'nin sözleri Millet İttifakı'nı durdurabilecek mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım'ın istifa etmesi tartışmalarına son noktayı koydu ama CHP ve İYİ Parti'nin bu kararı seçim meydanlarında kullanacağı kesin. Bu konuya değinen Habertürk yazarı, Devlet Bahçeli'nin siyasetteki etkili rolünü köşesine taşıdı.

Devlet Bahçeli'nin sözleri Millet İttifakı'nı durdurabilecek mi?

İnternetİstanbul/ CHP'nin diline pelesenk ettiği 'Binali Yıldırım istifa elmeli' açıklamalarına en doğru ve susturucu cevap MHP Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, İçtüzükteki bir maddeye hatırlatarak, Binali Yıldırım'ın istifa etmek zorunda olmadığını söyledi ve tartışmaya nokta koymuş oldu. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin siyasetteki rolünün belirleyici ve çözüm odaklı olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli’nin dikkat çektiği TBMM İçtüzüğü’nün 14’üncü maddesinin 10’uncu fıkrasının 2’nci bendi şu hükmü taşıyor:

“Başkan özürlü olduğu veya TBMM toplantı halinde iken Ankara dışında bulunduğu zaman, görevlerini yerine getirmek üzere, başkanvekillerinden birisini kendisine yazıyla vekil olarak tayin eder…”

Muharrem Sarıkaya, Devlet Bahçeli'nin bu açıklamaları yaptığı sıradan CHP ve İYİ Parti'den iki adayın TBMM Başkanlık Divanındaki görevlerinden ayrılmalarını seçim meydanlarında kullanacaklarını söyledi. 

DEVAMINI OKU...

Yorumlar