İSTANBUL

Devlet Bahçeli'den bomba Binali Yıldırım önerisi

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın meclis başkanlığından istifa etmesini söyleyen CHP'ye en doğru cevabı, TBMM içtüzüğündeki maddeyi hatırlatarak Devlet Bahçeli verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli konuşmasında, "TBMM Başkanı Binali Yıldırım istifa etmeliydi, etmemeliydi tartışması sürecekse, çözüm olarak TBMM İçtüzüğü'nün 14. maddesi en kalıcı çözüm yoludur" ifadelerini kullandı.

''EN KALICI ÇÖZÜM...''

''Eğri okla doğru hedefi vurma hevesindeler. İstifa etmesine gerek yoktur. Meclis başkanlığı için yeter şart milletvekili olmaktır. Anayasaya göre TBMM'ye başkan seçmenin usul ve esasları bellidir. Belediye başkan adaylığı için istifa etmesi gerektiğini söylemek yanlış, arızalı ve maksatlıdır. Görevi TBMM'den almıştır. Büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı hususunda milletvekilliğinden istifası söz konusu olmadığına göre, TBMM başkanlığından istifasına da gerek yoktur. Biz göre durum böyledir. Buna rağmen tartışma sürecekse, Meclis tüzüğünün 14. maddesi çözüm yoludur. Bu kapsamda seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme tarihine kadar, başkan vekillerinden birine vekalet verebilecektir. Polemikler de böylece bıçak gibi kesilecektir.''

Yorumlar