İSTANBUL

Depreme karşı yenilendi açılış tarihi belli oldu! Binlere hizmet verecek

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yenilenen hastanede deprem anında bile ameliyatlar devam edilebilecek.Ayrıca hastanenin 2020 yılının ilk çeyreğinde açılması bekleniyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Depreme karşı yenilendi açılış tarihi belli oldu! Binlere hizmet verecek

Binlerce kişiye hizmet verecek olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  çalışmalar aralıksız sürüyor. Depreme karşı yenilenen hastane 28 ameliyathanesi ve 195 polikliniği ile vatandaşlara hizmet verecek. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Yavaş yavaş içindeki malzemelerin alımına başladık. İnşallah 2020'nin ilk çeyreğinde milletimize hizmet etmeye başlayacağız” dedi.


Depreme dayanıklı hale gelmesi için yenilenen Avrupa Yakası'nın en önemli sağlık merkezlerinden biri olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı.  Hastane, inşasında kullanılan 503 adet izolatör sayesinde depreme dayanaklı bir alt yapıyla 28 ameliyathanesi ve 195 polikliniği ile vatandaşlara hizmet verecek. Yenilerek modern bir yapıya kavuşan bina tamamlandığında sismik izolatör teknolojisi sayesinde deprem sırasında bile ameliyatlar devam ettirilebilecek.

Yeni hastane binasında vatandaşların acil ihtiyaçlarına cevap verebilmek için acil servis alanı da büyütüldü. Öte yandan 2020 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan bina havadan görüntülendi.


“İzolatörlü hastaneler 4 bin yatak Anadolu, 4 bin yatak Avrupa Yakası olacak”

Depremlere karşı izolatörlü binaların önemine dikkat çeken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Biz bütün hastanelerimizi bir daha kontrol ettiriyoruz ama 1999 yönetmeliğinden sonra İstanbul'da 134 hastane var yapılmış. Biz yeniden afet planlarımızı gözden geçiriyoruz. Burada çok önemli bir şey var; izolatörlü hastaneler 4 bin yatak Anadolu, 4 bin yatak Avrupa Yakası olacak. Bu hastanelerde çalışan insanlar depremin o sarsıcı etkisini hissetmeyecekler. Çalışan da hasta psikolojisi de depremin etkisinden muaf tutulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar