İSTANBUL

Deniz Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na bomba mektup

Mahmut Övür, eski başkan Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdığını ve içeriğinin yerel seçimlerde CHP'nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine değindiğini açıkladı.

Deniz Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na bomba mektup

İnternetİstanbul/ Sabah yazarı Mahmut Övür, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdığı mektubun içeriğini deşifre etti.

Övür'e göre, Deniz Baykal kulislerde konuşulan sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cephesinde cevap bulmayınca bu kez de mektupla şansını deniyor.

İSMAİL ÜNAL'I YENİDEN İSTİYOR

İnanılmaz bir rekabetin yaşandığı İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na Baykal da müdahil oluyor ve eski belediye başkanı İsmail Ünal'ın yeniden başkan olmasını istiyor.

Mektupta, sadece Beşiktaş ve İsmail Ünal vurgusu yok, Deniz Baykal'ın yerel seçimlerde CHP'nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine, aday seçiminde CHP'nin öz çocuklarına öncelik verilmesine de yer veriliyor. Burada da İzmir ve Aziz Kocaoğlu vurgusu dikkat çekiyor.

İSTANBUL CHP İÇİN DERİN BİR SANCI

CHP'de kurulan İYİ Parti ve HDP ittifakı ile parti tabanında yaşanan derin krizlere de değinen Mahmut Övür sözlerine şöyle devam ediyor;

''İyi Parti'yle açık, HDP'yle gizli yürütülen ittifak çalışmaları netleştikçe gerilim de artıyor. İsyan edenler, istifa edenler birbirini izliyor. Ama büyük kavganın İstanbul'da kopacağı konuşuluyor. Bu iki partinin İstanbul'dan nasıl bir pay isteyeceği sır gibi saklanıyor.
CHP, İP'e Bağcılar ve Sultanbeyli gibi ilçeleri vermek istiyor. İP ise Şile, Silivri ve Çekmeköy'ü istiyor. HDP'ye ise ilçe değil, daha çok meclis üyesi kontenjanı verileceği söyleniyor. Bu durumda HDP'nin kitlesinin tamamını CHP-İP ittifakına yönlendirmesi imkansız görünüyor.
Bu da Kılıçdaroğlu'nun siyaset mühendisliğiyle kurduğu İstanbul hayalinin bir başka bahara kalacağı anlamına geliyor.''

Yorumlar