İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama

23 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk açıklama geldi. Erdoğan, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama

10 milyondan fazla seçmen sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına ilişkin  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilgili Twitter adresinden açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"EKREM İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM"

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.

"BUNDAN ÖNCE OLDUĞU GİBİ..."

Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden, Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde, 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz.

Bu ay sonu gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi, Çin ziyareti ve ardından Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi başta olmak üzere, Türkiye'nin önündeki tüm iç ve dış meselelere, milli menfaatlerimiz doğrultusunda titizlikle eğilmeye devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar 1 yorum