İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul seçimi açıklaması

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı açılış toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Seçim imtihanını büyük oranda başarıyla verdik" diyen Erdoğan, İstanbul seçimleriyle ilgili hukuk sürecini de sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul seçimi açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. 

"Her seçim bir imtihan, mücadele, muhasebe vesilesidir. 31 Mart seçimlerinde bu imtihanı bütünüyle demiyorum, büyük oranda başarıyla verdik. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Bu sonuç, AK Parti olarak girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde elde ettiğimiz en yüksek ikinci oy oranıdır. Karşımızdaki dörtlü ittifakın oranı yüzde 44.5'te kaldı. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın tartışılmaz bir başarısı var. "diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler seçim kampanyası sürecinde neredeydiler" diye sordu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İSTANBUL VE ANKARA'DA KAYBETMEDİK"

-Tüm bu fotoğraf içinde İstanbul ve Ankara önemle üzerinde durulması gereken yerler olarak öne çıkıyor. Esasen biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik. Tam tersine seçimi kazandık. Sayın genel başkan ne diyor diyenleriniz çıkabilir? Arkadaşlar, her şeyden önce kazanmak nedir kaybetmek nedir? İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AK Parti, birinde MHP; 25 ilçeyi Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. Kalan 14 ilçede de muhalefet ipi göğüslemiştir. 25'e 14 ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki toplam 312 üyeden 176'sı AK Parti'ye, 4'ü MHP'ye 132'si ise diğer partilere mensuptur. Ankara'da da durum farklı değildir. 25 ilçe belediyesinden 19'unu AK Parti, 3'ünü MHP aldı. Ne kaldı onlara? 3 tane.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"

-YSK tarafından değerlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili süreci sonuna kadar takip ediyoruz, edeceğiz. Şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek, YSK'nın verdiği karara içimize sinse de sinmese de saygı duyacağız. AK Parti umudunu kesti diyorlar son ana kadar hukuk mnücadelemizi sürdüreceğiz. Bu iş bitti, kaybettik noktasında değiliz.

Yorumlar