İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti üyelerine İstanbul talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul seçimleri için talimatı verdi. Erdoğan'ın hesabına göre AK Parti üyesi olan herkes 2 oy bile getirse bu iş tamam!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti üyelerine İstanbul talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti'nin 2 milyon 300 bin üyesi olduğunu söyleyerek her üyenin iki oy getirmesi halinde meselenin biteceğini söyledi. YSK'nın İstanbul kararını isabetli bulduklarını kaydeden Erdoğan, milletin hakkını hukukunu korumak için mücadele edeceklerini ifade etti.

AK Parti'nin İstanbul'da 2 milyon 300 bin üyesi bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'da bu kadar üyeye sahipsek sadece İstanbul üyelerimizi ciddi manada çalıştıralım. Bir üye yanında iki oy daha getirsin mesele bitti ama üyelerimizi çalıştıralım önce. 'Üyeyim ama çalışmıyorum' olmaz, üyeliğin bir sorumluluğu var."

"YSK'nın kararını isabetli buluyoruz"

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimizin hakkını, hukukunu, iradesini korumak için mücadele ettik, bu sebeple YSK'nin seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyoruz. Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir. Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığımızda dişe dokunur, vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyoruz."

Yorumlar