İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gebze - Halkalı Banliyö Tren Hattı 1 saat 10 dakika kazandıracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı tren hattı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı tren hattı açılış töreninde halka seslendi. "Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

''Trafiği rahatlatacak''

- İstanbul'un 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak.İstanbul'un 170 km olan raylı sistem uzunluğu 233 km'ye çıkarıldı. Trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak. 10 ilçe bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. Marmaray'la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat diğer hatlara entegrasyonuyla da İstanbul trafiğinde önemli rahatlamaya yol açacak. Bu hatta çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz. 

- Yaklaşık 8,5 milyar lira harcanan hattın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 km olan raylı sistem uzunluğu 233 kilometreye çıkıyor. 

Yorumlar