İSTANBUL

CHP'yi zora sokacak 3 milyonluk rüşvet pazarlığı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerine kısa bir süre kala ortaya bomba gibi bir iddia atıldı. Murat Kelkitoğlu, bir radyo programında, ''CHP yerel seçimler için adaylarla rüşvet pazarlığına oturuyor'' dedi.

CHP'yi zora sokacak 3 milyonluk rüşvet pazarlığı!

Murat Kelkitlioğlu, Show Radyo ve Radyo Viva ortak yayınıyla dinleyicileriyle buluşan Mayın Tarlası programında ortaya şok etkisi yaratacak bir iddia attı. Kelkitoğlu: ''CHP’de aday açıklama sürecinin uzamasının perde arkasında parti meclisi üyeleri ile adaylar arasındaki rüşvet pazarlığı var” dedi.

''MEVCUT BAŞKANLAR İÇİN TARİFE 6 MİLYON''

Murat Kelkitlioğlu, söz konusu rüşvet pazarlığının sadece yerel seçimlerdeki adaylar için olmadığını söyledi. Yerel seçimlerdeki adaylar için 3 milyon, mevcut belediye başkanları için ise tarifenin 6 milyondan başladığını iddia etti. Kelkitoğlu: “CHP’de parti meclisi toplantısı öncesinde Ankara’daki Marriott Otel ve Pelit Pastanesi bu pazarlık ve kulislerin adresi olarak gösteriliyor” dedi.

Daha sonra, Keltikoğlu:  “İstanbul’a avukatını gönderen bir parti meclisi üyesi, belediye başkanlarına “Bana bağlı 12 parti meclisi üyem var. Bu 12 kişinin etkileyeceği başka üyeler de var” diyerek pazarlığa girişiyor. Belediye başkanlığı için aday olmak isteyenlerden 3 milyon lira talep ediliyor. Hatta bu PM üyesi söz konusu parti meclisi üyesi, “Seçimi kazanırsan belediyenin bilişim ihalelerine de talibiz” diyerek ikinci bir şart daha koşuyor” dedi.

''OLAYIN ÜSTÜ KAPATILDI''

Ardından, Kelkitlioğlu, iddialarına başka bir CHP üyesinin de iddialarını anlatarak devam etti. “Pazarlıkların çok yakın tanığıyım. Bu parti meclisinin avukatı İstanbul’a geldi. Mevcut belediye başkanlarından biriyle buluştu. Görüşmenin içeriğine son derece sinirlenen belediye başkanı, masadan kalktı. Etrafındakilerle birlikte Bağdat Caddesi’ndeki bir restoranda durum değerlendirmesi yaptı. Olayı basına açıklamak istedi fakat yanındakiler tarafından ‘partiyi yıpratırız’ sözleriyle ikna edilerek olayın üstü kapatıldı” dedi. 

Programındaki gazeteciler Özay Şendir ve Gülay Özdem, “Peki tüm bunlardan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi yok mu?” dedi.

Kelkitlioğlu ise şok yaratacak iddiaların ardından aynı etkide bir cevap verdi. Keltikoğlu: “Olmaz mı, olay Kılıçdaroğlu’na da aksediyor. Ancak o da sessiz kalmayı tercih ediyor” dedi. 

Parti bünyesindeki isimler ve Kılıçdaroğlu henüz bu iddialara bir cevap vermedi. 

Yorumlar