İSTANBUL

CHP'nin trafik sorununun çözümü için projesi yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk kanalı canlı yayınında hazırlıksız bir soruya yakalandı. Programın moderatörü Kılıçdaroğlu'na İstanbul'un trafik sorununu nasıl çözeceklerini sordu.

CHP'nin trafik sorununun çözümü için projesi yok

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da trafik sorununu çözmek için uzmanları toplayacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu sorunu CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun çözeceğini söyledi. Ancak sorun şu ki, Kılıçdaroğlu bu sorunun nasıl çözüleceği konusunda net bir cevap vermedi.

CHP UZMAN TOPLAYACAK
Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun uzmanları toplayıp sorunu ondan sonra çözecebileceğini söylerken, AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, sorunun çözümü için yapılan ve yapılacak olan tünel projelerini açıkladı.

YILDIRIM TÜNEL PROJELERİNİ ÇOKTAN HAZIRLADI
Binali Yıldırım İstanbul trafiğine çözüm projeleri kapsamında, Sarıyer'den TÜYAP'a, Kuzey Marmara Otoyolu'na kadar bir tünel ağı kuracak.

PLANLANAN ETAP 92.2 KİLOMETRE
Projenin şu an devam eden etabının 14.2 kilometre, planlanan etabının ise 92.2 kilometreden oluştuğu bilgisi verildi.

GÜNLÜK YAKIT TASARRUFU 832 BİN LİRA
Açıklamada, tüneller sayesinde araçlar yılda 2.5 milyon kilometre daha az yol yapılacağı, trafikte ise 50 bin saat daha az kalacağı belirtilerek, günlük toplam yakıt tasarrufunun 832 bin lira olacağına dikkat çekildi.

Yeni tüneller, bağlantı yolları, viyadükler ve köprülerle D-100 ve TEM'e alternatif üçüncü bir ana hat oluşturulması hedeflendiği de kaydedilen açıklamada, "İstanbul'un en kalabalık ilçeleri ortadan kesen tünellerle kuzey-güney trafiği azaltılacak. Ayrıca Dolmabahçe'den Kuzey Marmara otoyoluna direkt kesintisiz bağlantı sağlayarak Zincirlikuyu-Büyükdere trafiğinin azaltılması amaçlanıyor." denildi.

Yorumlar