İSTANBUL

CHP'nin Esenyurt'u kazanma formülü!

CHP'de aday belirleme süreci uzadıkça ve ismi geçen adaylar duyuldukça herkesin aklına aynı soru gelmeye başlıyor ''CHP seçimi kazanmak istemiyor mu?'' Yazar Deniz Zeyrek, Millet İttifakı'nın aldığı kararların siyasi teorilere uymadığını hedefin kazanmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

CHP'nin Esenyurt'u kazanma  formülü!

İnternetİstanbul/ 'CHP kazanmak istemiyor mu?' diye soruyor Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek. Gerekçesi ise çok net. Aday belirleme sürecini çok önce tamamlayıp açıklayan AK Parti'nin kazanmaya odaklanıp, CHP'nin ise kapalı kapılar arkasında kanaat önderleriyle akla yatkın tercihler yapamaması Deniz Zeyrek'i kara karar düşündürmüş.

31 Mart yerel seçimlerine doğru ilerlediğimiz şu günlerde partiler adaylarını birbir açıklamaya başladı. AK Parti özellikle anket ile sokağın nabzını tutarak kararını verirken CHP'de durum biraz farklı ilerliyor.

CHP'de Millet İttifakı ile İYİ Parti'nin Beşiktaş'ı, Şişli'yi isteyecek kadar işi ileri götürmesi ve kürt seçmenlerin ağırlıklı olduğu bölgelerde Artvinli bir aday çıkarılmak istenmesi siyaset teorisinde açıklanacak cinsten değil.

Deniz Zeyrek, CHP'de amaç AK Parti'nin elindeki belediyeleri kazanmaksa o zaman Gürsel Tekin ismi çıkarılırsın diyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir talimat vererek Esenyurt için Gürsel Tekin ismini aday göstermesi gerektiğini savunuyor. 

Deniz Zeyrek sözlerini şöyle sürdürüyor;

...

''Ön seçim, eğilim yoklaması, kamuoyu araştırması gibi şeffaf yöntemler dururken; kapalı kapılar ardında, yöneticilerin kıstaslarıyla, kanaat önderlerinin telkinleriyle aday belirlenince bu tablo ortaya çıkıyor.

Bu tabloya bakınca da insan; ''CHP, seçimi kazanmak istemiyor mu?'' diye sormadan edemiyor.'' 

DEVAMINI OKU...

Yorumlar