İSTANBUL

CHP'nin aday listeleri akrabalarla dolu!

Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanlarının akrabalarını meclis listelerine yazması üzerine harekete geçen Kemal Kılıçdaroğlu, listeleri mercek altına almış, bu isimlerin istifasını isteyeceğini duyurmuştu. İstanbul listeleri incelendiğinde birçok akrabanın aday olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin aday listeleri akrabalarla dolu!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyeliklerinde, bazı isimlerin akrabalarını listelere yazdığına ilişkin şikayetler üzerine harekete geçerek, listelerle ilgili inceleme talimatı vermişti. Talimat kapsamında genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanlarının herhangi bir akrabasının olup olmadığı incelenirken Kılıçdaroğlu'nun, tespit edilen isimlerin istifasını isteyeceği öğrenildi.

LİSTELER AKRABALARLA DOLDU

Gazetedamga'nın haberine göre; CHP kurmaylarıyla akraba olan çok sayıda ismin İstanbul'da listelere yazıldığı görüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in dayısının oğlu Numan Selim Bilgin, Beşiktaş 17. sıradan meclis üyesi adayı olurken, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın yeğeni Sait Vakkas Salıcı, Başakşehir 13. sıradan listeye girdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN HISIMI DA ÇANKAYA’DAN ADAY

CHP PM üyesi Gökan Zeybek'in teyzesinin oğlu da Sarıyer'de kontenjana yazıldı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Osman Cankurtaran'ın kardeşi Zeytinburnu'ndan, bir diğer İl Başkan Yardımcısı Dilan Güler'in kayınpederi de Güngören'den listeye girdi.

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir akrabasının da meclis üyesi listesinde yer aldığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun eşinin yeğeni Müslüm Tekin'in, Ankara'nın Çankaya ilçesinden meclis üyesi adayı olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca CHP Milletvekili ve PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi'nin kocası Battal İlgezdi, Ataşehir'e aday gösterilmişti. 

Yorumlar