İSTANBUL

CHP'li Gürsel Tekin'den tüm köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş teklifi

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala köprü ve otoyollar ücretsiz mi diye merak ediliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre "yap-işlet-devret" projeleri haricindeki yollar ücretsiz olacak. CHP'li Gürsel Tekin, yap-işlet-devret projeleri de dahil tüm köprü ve otoyolların ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
CHP'li Gürsel Tekin'den tüm köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş teklifi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kurban Bayramı tatili nedeniyle 10 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00'dan başlayarak 15 Ağustos Perşembe saat 07.00'ye kadar "yap-işlet-devret" projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.  CHP ulusal ve resmi bayramlarda tüm köprü ve otoyolların ücretsiz olması yönünde kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ulusal ve resmi bayramlarda, yap-işlet-devret projeleri de dahil tüm köprü ve otoyolların ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

Tekin'in TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik yapıyor.

Teklifin gerekçesinde, Kurban Bayramı tatili boyunca sadece Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İzmir-İstanbul Otoyolu gibi yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü ve otoyolların bu uygulamaya dahil olmadığı belirtildi.

Teklife göre, ulusal ve resmi bayramlarda, yap-işlet-devret projeleri de dahil olmak üzere tüm köprü, otoyollardan ve Belediye Kanunu'na göre sunulan toplu taşıma hizmetleri ile otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak.

Yorumlar