İSTANBUL

CHP'li büyükşehir belediye başkanları İstanbul'daki çalıştayda buluştu

CHP'li büyükşehir belediye başkanları Sultanahmet'te Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştay”ında buluştu. Ekrem İmamoğlu burada yaptığı konuşmada mülteci konusunda değindi ve bunun her şehrin sorunu olduğunu belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
CHP'li büyükşehir belediye başkanları İstanbul'daki çalıştayda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  bugün başlayan "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı”ndaki konuşmasında  "Başta İstanbul, Hatay, Mersin ve Adana gibi şehirlerimizde mülteci konusu gerçekten her şehrin önemli bir sorunu haline gelmiştir. Bu konuyu masada değerlendireceğiz” dedi.

Sultanahmet'te Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştay”ında CHP’li büyükşehir belediye başkanları, bir araya geldi.

Çalıştaya  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.

Çalıştayın açılışında bir bilgilendirme konuşması yapan Ekrem İmamoğlu, CHP’ye ait 11 büyükşehir belediyesinin toplam nüfusunun 40 milyona yakın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye ekonomisinin neredeyse GSMH’nın yüzde 70’lere yakını bu şehirlerde yaşatılıyor, büyütülüyor ve var ediliyor. Dolayısıyla büyükşehir belediye başkanları olarak bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ülkemizin özellikle bu günlere yaşadığı bir kısım sorunlara başta ekonomi olmak üzere, özellikle toplumun içinde istihdam gibi yaşadığı birçok konuya yerel yönetimler olarak bizler nasıl katkıda bulunabiliriz, nasıl ortak akılla, işbirlikleriyle bu sürece değerli bir takım unsurlar katabiliriz ve aynı zamanda kendi iç işleyişimizle birlikte paylaşacağımız deneyimler ya da bir takım sorunların çözümlerindeki ortak süreçleri bu toplantılarda paylaşacağız. Mutlaka dönemin ya da toplantının yapıldığı sürece dair de bu toplantıda ülkenin sorunlarına dönük fikirlerimiz oluşacak ve bunu da kamuoyu ile paylaşacağız.”

MÜLTECİ SORUNU

Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’mizin güncel konusu mülteci sorunu, bütün şehirlerimizi ilgilendiriyor. Hele hele masada bulunan bazı şehirlerimizde ciddi anlamda sorun olmuş durumda. Başta İstanbul, Hatay, Mersin ve Adana gibi şehirlerimizde mülteci konusu gerçekten her şehrin önemli bir sorunu haline gelmiştir. Bu konuyu yine masada değerlendireceğiz. Bu hususta da çözümlerimiz ne olabilir şeklinde bir çalıştayımız olacak” diye konuştu.

Çalıştay 11 büyükşehir belediye başkanının katılımıyla düzenli olarak çeşitli şehirlerde düzenlenecek.

Yorumlar