İSTANBUL

CHP'den YSK'nin gerekçeli kararına ilişkin açıklama

YSK'nın 250 sayfadan oluşan gerekçeli kararına bir tepki de CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 31 Mart seçimlerinde milletin iradesinin gasp edildiğini, İstanbulluların izzeti nefsiyle oynandığını iddia etti. 

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
CHP'den YSK'nin gerekçeli kararına ilişkin açıklama

YSK günlerdir beklenen gerekçeli kararını açıkladı. 250 sayfadan oluşan gerekçeli karara CHP'den çok sert tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Öztrak yayınlanan karar ilişkin "Ancak, daha bakar şunu görüyoruz ki mızrak çuvala sığmamış. Minareyi çalan, kılıfını uyduramamış." dedi. 

"Seçimi çalmaya dönük siyasi kumpasın düğmesine basıldığı 3 Nisan'dan bu yana tam 49 gün geçti." diyen Öztrak, "kul hakkının yendiği, sandık darbesinin yapıldığı 6 Mayıs'tan" bu yana ise 16 gün geçtiğini belirtti. 

Öztrak, şöyle devam etti:

"Çalınan minareye uydurulacak kılıf için YSK'nin 7 üyesi tam 16 gün bekledi. YSK'nin İstanbul seçimini iptal eden gerekçeli kararı yayınlandı. Ancak, daha bakar şunu görüyoruz ki mızrak çuvala sığmamış. Minareyi çalan, kılıfını uyduramamış. Zaten bu işlenen hukuk cinayetine binlerce sayfa mürekkep dökseniz milletin vicdanındaki sonuç değişmeyecektir. Saray iktidarı YSK eliyle yerleşik seçim hukukunu ve geçmiş uygulamları alt üst etmiştir. Bu seçim, 'Sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük var' iddiasıyla iptal edilen Türkiye'deki ilk seçimdir."

 Öztrak, sandık kurullarının oluşumu gerekçe gösterilerek seçimlerin iptal edilmesinin, "seçmen iradesinin üstünlüğü ilkesi"ne tamamen aykırı olduğunu ve millet iradesinin cezalandırıldığını söyledi. 

"MİLLETİN İRADESİ GASP EDİLMİŞTİR"

"31 Mart İstanbul seçimlerinde milletin dediği değil, siyasi iktidarın ve YSK'nin dedikleri olmuştur" görüşünü savunan Öztrak, milletin iradesinin gasp edildiğini, İstanbulluların izzeti nefsiyle oynandığını iddia etti. 

Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bizlere ahlak dersi vermeye kalkanlara şunu söylemek isterim; ahlaki olmayan esas, millet iradesinin gasp edilmesi, milletin izzeti nefsiyle oynanmasıdır. Bu karar demokrasinin yüz karasıdır. YSK’nin gerekçeli kararının hiçbir yerinde çalma, çırpma gibi tek bir kelime yer almamıştır.

"HİÇMİ MAHCUP OLMAYACAKLAR"

Açıklanan kararda "çalma, çırpma" olmadığını tekrarlayan Faik Öztrak, "Bu çalma ve çırpma iddiasında bulunanlar, milletin karşısına çıkıp ne söyleyecektir ben merak ediyorum. Hiç mi mahçup olmayacaklardır." 

Yorumlar 1 yorum