İSTANBUL

CHP'deki kavgalar Ekrem İmamoğlu'nun önünü mü açıyor?

Türkiye günlerdir CHP'de yaşananlara kitlendi. Her şey Rahmi Turan'ın 'müthiş bir haber' başlıklı yazısı ile başladı sonra kıyamet koptu. Peki bu iş kime yaradı?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
CHP'deki kavgalar Ekrem İmamoğlu'nun önünü mü açıyor?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşesinden yaşanan olayı ve can alıcı noktalarını yedi maddede sıraladı. "Bu iş kime yaradı?" diyen Selvi'nin Ekrem İmamoğlu sözleri çok konuşulacak...

Abdülkadir Selvi'nin dikkat çeken yazısı;

1- Muharrem İnce dünkü basın toplantısıyla genel başkan adaylık yarışını başlatmış oldu. Şimdiye kadar İnce için genel başkanlık mücadelesi konusu olan bu iş bu olaydan sonra bir haysiyet mücadelesine dönüştü.

2- En güçlü olduğu dönemde kurultaya giden Kılıçdaroğlu, FOX TV yayınında hatta o yayına kalmadan önce çıkıp “CHP’de hiçbir arkadaşım bunu yapmaz, CHP’ye Genel Başkan olmak için Külliye’den icazet istemez, bizim partimizde genel başkanlık yarışı için tüm zeminler açıktır. Ben bu partinin lideri olarak bunu hiçbir CHP’liye yakıştırmam” dese büyürdü.

3- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı vurmak için hazırlanan komplo, döndü bumerang gibi CHP’yi vurdu.

4- Talat Atilla, süper kulis haberleri verebilen bir gazeteci olabilecekken kendini komplonun merkezindeki gazeteci pozisyonuna düşürdü.

5- Bu olay, gazeteci komplo kurar mı sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Gazeteci komplo da kurmaz, komplonun içinde de yer almaz. Sadece haber verir.

6- Sözcü gazetesi başta olmak üzere basın büyük bir itibar kaybına uğradı. Bir kez daha bu işi namusuyla yapan gerçek gazetecilerle, operasyonel gazetecilik arasındaki fark ortaya çıkmış oldu.

7- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suskun kalarak bu işi geçiştiremez. Top artık Kılıçdaroğlu’nda.

Tüm bu yazının sonunda ünlü MİT’çi Mahir Kaynak’ın sorusunu soralım: Bu iş kime yaradı? Kılıçdaroğlu ve İnce’ye yaramadığına göre geriye Ekrem İmamoğlu kalıyor. Herkes yıpranırken, yıpranmayan tek isim İmamoğlu oldu. Bir el Ekrem İmamoğlu’nun önünü açıyor olmasın?

Yorumlar