İSTANBUL

CHP sözcüsü Faik Öztrak'tan İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin CHP'den yeni bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son rakamları açıkladı ve İmamoğlu'nun önde olduğunu belirtti.

CHP sözcüsü Faik Öztrak'tan İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçim sonuçları, İstanbul'daki itiraz süreci ve sahte seçmen iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak, Ekrem İmamoğlu 14 bin 532 oy farkla önde olduğunu İmamoğlu'na mazbata verilmesinin önünde engel olmadığını belirtti.

Öztrak kısaca şunları söyledi: Şu an itibariyle artık hukuken de vicdanen de Sayın Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili mazbatanın verilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Ekrem İmamoğlu şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Ekrem İmamoğlu mazbatasını alıp görevine başlamalıdır. Bu sabah Büyükçekmece'den çok ciddi feryatlar yükselmeye başladı. Büyükçekmece polis kaynıyor. Polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Seçmen kaydırılmış mı kaydırılmamış mı? YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu.

"Ekrem İmamoğlu'na Mazbatası Verilmelidir"

İtirazlarımız sonucu 754 kişinin seçmen kaydı silinmiş. Adalet ve Kalkınma Partisi biz bu itirazları yaparken neredeymiş? Sözcüler bir algı operasyonu yapıyor. 'Büyükçekmece'de çok büyük yolsuzluk var' falan. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Büyükçekmece'de kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351 31 Mart'ta 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 472 kişi artmış 760'ı yeni seçmen olan genç seçmenler. AK Parti'li belediye başkanları seçilince milli irade Ekrem İmamoğlu'na oylar gidince şaibe. Buna kargalar bile güler. Artık milleti rahat bıraksınlar. Belediye başkanlığı seçimleri artık bitmiştir. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmelidir.

Yorumlar