İSTANBUL

CHP açıkladı YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu seçim sonuçları

İSTANBUL'daki seçim yarışında son dakika açıklamalar arka arkaya geliyor, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek YSK verisiyle farkı duyurdu.

CHP açıkladı YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu seçim sonuçları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AK Parti Genel Başkanı Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları üzerine yeni bir açıklama yaptı. YSK verileriyle aradaki oy farkını da açıklayan Erkek, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın oylarını da duyurdu. 

CHP Genel Başkan yardımcısının "saat 15.42 itibariyle YSK verileri" dediği rakamlar şu şekilde:

Ekrem İmamoğlu : 4 milyon 171 bin 475
Binali Yıldırım 4 milyon 151 bin 923
Fark 19 bin 552


Muharrem Erkek rakamları açıkladıktan sonra önce AK Parti'ye yanıt verdi ardından YSK'ya çağrı yaptığı ve şunları söyledi:

"-AK Parti'yi biraz ciddiyete davet ediyoruz. İstanbul'da 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tamamlandı. 11 ilçede 5 bin 768 sandık var. Fark 867. Kendilerine yazılanları söylüyorlar da bize yazılanları da söylerlerse daha ciddi olur. 

-Saat 15.42 itibariyle YSK tablosunu söyleyeyim. CHP yüzde 48.8. Kazanan Ekrem İmamoğlu. Oylar Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 171 bin 475, Binali Yıldırım 4 milyon 151 bin 923. (19 bin 552) Gerçek burada. Bu değişebilir, artabilir azabilir ama yaklaşık 20 bin oyluk farkın geçersiz oylar üzerinden değişmesi mümkün değil. YSK'ye seslenmek istiyorum, bu tabloya dur deyip kazanana mazbatasını vermek Türkiye'nin yararına olacaktır.

- Her bir oy bahar çiçeğidir.  lütfen Türkiye'nin baharını engellemeyin. Ekrem İmamoğlu kazandı, mazbatasını verin. 

-İstanbul'da ilk 'kazandık' açıklamasını Binali Yıldırım yaptı. Lütfen biraz ciddiyet. Milletimiz bunu hakediyor."

--Ankara'da 123 bin küsur fark var. 2014'te Ankara seçiminde fark 30 bindi. Mansur Yavaş-Melih Gökçek... Geçersiz oy 140 bin dolaylarındaydı. İstanbul'da 422 bindi İstanbul'da. Mansur Yavaş'ın avukatları Ankara'daki tüm ilçelerdeki seçim kurullarına itiraz etmişti, sayılmamıştı. Şimdi neden sayılıyor YSK'ya sormak istiyoruz. İtiraz süreci tamamlanmadan Melih Gökçek'e mazbatası verildi.

Yorumlar