İSTANBUL

Cenaze işlemleri nasıl yapılır? İBB cenaze işlemleri için hangi numara aranıyor?

İBB cenaze işlemleri için gerekli evraklar neler cenaze işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde...İBB cenaze işlemleri için hangi telefon numarası aranmalıdır?İBB cenaze işlemleri tüm detaylar haberimizde...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Cenaze işlemleri nasıl yapılır? İBB cenaze işlemleri için hangi numara aranıyor?

Ölüm Belgesi alınmamış cenazeler için hiçbir işlem yapılmıyor ve cenaze gasilhaneye alınmıyor. Peki İBB cenaze işlemleri için yapılması gereken işlemler neler, cenaze işlemleri için hangi telefon numaları aranmalıdır? Şehir dışına nakil edilecek cenazeler için hangi işlemler yapılmalı? 

ÖLÜM BELGESİ NASIL ALINIR?

Cenaze işlemleri resmi kurumlarca düzenlenen Ölüm Belgesinin alınmasıyla başlar. Vefat evde olmuş ise; Ölüm Belgesi bağlı bulunulan İlçe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce, Hastanede olmuş ise Başhekimlik tarafından düzenlenmektedir. Trafik kazası veya şüpheli ölümlerde savcılık tarafından işlem yapılmadan cenazeye müdahale edilmemektedir.

CENAZE İŞLEMLERİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER?

İBB hizmet birimlerince, tabipliklerden ( Belediye, Hastane, Adli Tıp Doktoru ) ölüm belgesi düzenlenip bilgi sistemine düştüğü andan itibaren cenaze sahibi ile iletişime geçilerek araç yönlendirilmektedir.

Cenazeye ait tüm işlemler, cenazenin en yakın kan ve sıhri akrabaları tarafından takip edilecektir.

Ölüm Belgesi ile en yakın Cenaze İşleri Şefliğine başvurulur. Cenaze; aile kabrine defin edilecek ise mezar yerini bilen biri, Mezar Yeri Kullanma Belgesi ile gelir.

Cenazeler; ilgili şefliklerce görevlendirilecek personel tarafından bulunduğu yerden, başkanlığımıza bağlı en yakın gasilhaneye nakil edilir ve orada dini vecibelere uygun olarak ÜCRETSİZ olarak cenaze defin hizmetleri (nakil, gasil, kefenleme, defin) yapılır.

Camide kılınacak cenaze namazı sonrası, cenaze, defnedileceği mezarlığa götürülerek toprağa verilir.

Cenazenin bulunduğu yerden alınarak, gasilhaneye getirilmesi, camiye ve mezarlığa götürülmesi, defin sırasında kullanılan mezar tahtası ve gömü işlemleri ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.

Şehir dışına nakil edilecek cenazeler için;

Ölüm Belgesi ile cenazenin bulunduğu yere en yakın şefliğimize başvuru yapılır ve cenaze istenilen yere ÜCRETSİZ olarak nakledilir.

MEZAR YERİ KULLANMA BELGESİ

Cenaze defninden 30 gün sonra, defnedilen cenazenin 1. derece yakını (sırasıyla; eşi, oğlu, kızı, anne, baba ve kardeşi) tarafından bizzat kimlikle Başkanlığımıza bağlı Bölge Müdür Yardımcılıklarımıza başvurulur. İşlemler için önce bölge Yazı İşleri ve Kontrol Bürolarına başvurulmalıdır.

Mezar Yeri Kullanma Belgesi kayıp ise, Nüfus Kayıt Örneği alınarak, cenazenin en yakını tarafından Müdürlüklerimize bağlı Bölge Müdür Yardımcılıklarına başvurulur. Kontrol ve Arşiv araştırması sonucu güncelleme yapılır.

İBB CENAZE İŞLEMLERİ İÇİN HANGİ TELEFON NUMARASI ARANMALIDIR?

MEZARLIKLAR DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Tel : 0 212 312 65 70  Faks: 0 212 455 43 48

MEZARLIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI

 Tel: 0212 312 65 85 Fax: 0212 211 51 31

AVRUPA YAKASI MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ

Tel: 0212 312 65 85 Fax: 0212 211 51 31

Yorumlar