İSTANBUL

Cem Küçük uyardı: Dikkat, seçimden sonra sorun çıkabilir!

31 Mart sonrası yaşananları hatırlatan Türkiye yazarı Cem Küçük, "Kanunun apaçık hükmüne rağmen sandıklar sayıma başlamışken sayımı durduran İstanbul İl Seçim Kurulu ve iki üyesi hakkında YSK neden suç duyurusunda bulunmadı?" diye sordu ve 23 Haziran seçiminden sonra sorun çıkabileceğini söyleyerek uyardı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Cem Küçük uyardı: Dikkat, seçimden sonra sorun çıkabilir!

Türkiye yazarı Cem Küçük 23 Haziran'a yönelik çok konuşulacak bir iddiayı köşesine taşıdı. HSK'nın ilçe seçim kurulları başkanlarını acilen açığa alması gerektiğini söyleyen Küçük, YSK'nın gerekçeli kararında ilçe seçim kurullarını suçladığını belirtti. "23 Haziran sonrası "tam kanunsuzluk var" denilerek seçimin iptali istenirse bunun vebali YSK ve HSK’dadır." diyen Küçük şu ifadelerle yazısını noktaladı:

Bu seçimle ilgili de itirazlar olursa önce ilçe seçim kurulu, sonra il seçim kuruluna gelecek. Hepsinde şaibe varsa bu işin içinden nasıl çıkılacak?Muhalefet seçimi kazanırsa sorun çıkarmayacaktır ama kazanamazsa tam kanunsuzluktan itiraz edecektir.Yapılması gereken 23 Haziran seçimi bitene kadar ilçe ve il seçim kurullarının geçici açığa alınmasıdır. Benden söylemesi.

Dikkat, seçimden sonra sorun çıkabilir!
Önce bandı geri saralım. 31 Mart İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimlerini YSK iptal etti. Gerekçeli kararında da "sandık kurulu başkanlarıyla ilgili şaibe var ve sandık başkanlarını belirleyen ilçe seçim kurulları kusurludur" dedi.
Ben bu karar çıkar çıkmaz "AK Parti’nin ilçe seçim kurulları başkanlarıyla alakalı Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na müracaat etmesi gerekir" dedim. AK Parti uzun zaman sessiz kaldı. İlçe seçim kurullarıyla ilgili şikâyette bulunmadı. Ne zamana kadar? YSK’nın tuhaf kararına kadar. Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhuriyet savcılığınca soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanı, seçim müdürü ve seçim personelinin, 23 Haziran'daki yenilenecek seçimde de görevlerine devam etmelerine karar verene kadar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar