İSTANBUL

Canan Kaftancıoğlu’ndan Şişli çıkışı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu parti içindeki son durumu Sözcü'den Deniz Zeyrek'e anlatmış. Kırgınlıkların, küskünlüklerin geride kaldığı mesajını veren Kaftancıoğlu, özeleştiri yapmayı da ihmal etmemiş.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Canan Kaftancıoğlu’ndan Şişli çıkışı

İNTERNETİSTANBUL/ CHP'de aday belirleme süreci uzadıkça uzamış, parti içerisinde krizler yaşanmasına sebep olmuştu. Hatta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun şok bir kararla istifa edeceğini açıklayıp ardından vazgeçmesine sebep olacak kadar dalgalanmalar yaşanmıştı partide.

CHP'de o günlerin geride kaldığını, küslerin barıştığını, kırgınlıkların ortadan kalktığını söyleyen Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimleriyle ilgili de iddialı laflar etti.

CHP'den istifa edip DSP'ye geçişlerin olmasını AK Parti'nin bir oyunu olarak değerlendiren Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için uygun bir profil olduğunu söyledi.

İşte Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından bir bölüm;

-“CHP'de farklı görüşler arasında hep belirli uzlaşılar ve konsensüs oluşturmaya çalışırız. Bu süreçte ben de dahil olmak üzere hepimizin istedikleri oldu ya da olmadı. Parti içi süreçler bizi bir ara yavaşlatsa da artık aştık, yolumuza devam ediyoruz.”

“İstanbul'u kazanmaya çok yakın olduğumuzu görüyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz”

-''İl başkanı olurken belirli ilkeleri, değerleri ortaya koymuştum. Her bölgede bir kadın aday olmaması gibi bazı durumlar bu ilke ve değerlerimle çelişti. Ancak artık bunları konuşmak yerine mücadelemizi sürdürüyoruz.''

-''AKP'nin çok güçlü olduğu yerlerde Ekrem Bey'e olan ilgiyi herkes görmeli.
Kendisini “İstanbul'un istediği profil”e uygun olduğu için önermiştik. Görüyoruz ki İstanbul halkı kendi tarif ettiği profile sahip çıkıyor.''

“DSP meselesinde madalyonun arka yüzünde AKP olduğunu görüyoruz. Şişli örneğinde olduğu gibi, hedef CHP'yi kaybettirme. Çünkü DSP'nin hedef kitlesi CHP'nin seçmeni. Bu kadar net. Şunu söyleyeyim: Bu DSP operasyonları karşılık bulmayacak.”

DEVAMINI OKU...

Yorumlar