İSTANBUL

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul seçimi açıklaması

İstanbul seçimlerinin iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin gözler YSK'ya çevrilmişken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan seçimlere ilişkin şaşırtan bir açıklama geldi.

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul seçimi açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçimlerinin kesinlikle iptal edilemeyeceğini söyledi ve İstanbul örgütü olarak 5 yıl sonraki seçimler için hazırlıklara başladığını açıkldı. Kaftancıoğlu, YSK içindeki hukukçuların da dayanağı olmadan bu seçimi iptal edemeyeceğini iddia etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim süreci ve sonrasında yaşananlara dair Sözcü'den Hande Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

İşte Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları: 

"SEÇİMLER ASLA İPTAL EDİLEMEZ"

31 Mart akşamı İstanbul halkı iradesini ortaya koydu. Biz CHP olarak halkın iradesine geçmişte olduğu gibi bundan sonra da saygı duyacağız. Seçimin iptali için hiçbir hukuksal gerekçe yok. Hiçbir toplumsal beklenti de yok. İstanbul'da herkesin kabullendiği, hukuksal bir dayanağı yokken bu seçimler asla ve asla iptal edilemez.

"5 YIL SONRAKİ SEÇİMLER İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIM"

O yüzden ben İstanbul il örgütü olarak 5 yıl sonraki seçimlere hazırlanmaya başladım. Önümüzdeki günlerde İstanbul'da az farkla kaybettiğimiz ilçe ve adaylarla ilçe başkanlarıyla toplantı yaparak hangi gerekçelerle kaybedildi, 5 sene sonra nasıl alırız diye bir çalışma yapıyorum.

Yorumlar