İSTANBUL

Canan Kaftancıoğlu'ndan AK Parti'nin dilekçesine tepki

AK Parti'nin İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya sunduğu ek dilekçeye CHP'den ilk tepki geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu AK Parti'nin bu hamlesi için "Daha önce KHK'lıların akrabaları bile oy kullanamaz denmişti. Çok vahim bir durum" ifadelerini kullandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Canan Kaftancıoğlu'ndan AK Parti'nin dilekçesine tepki

 AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu ek dilekçe için ilk  tepki CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi.  Kaftancıoğlu katıldığı televizyon programında konuya ilişkin şunları söyledi:

"AKILLARINA ESTİĞİ GİBİ..."

"Daha önce KHK'lıların akrabaları bile oy kullanamaz denmişti. Çok vahim bir durum. Kimlerin oy kullanamayacağı madde 8'de açıkça belirtiliyor. KHK ile atılanların oy kullanamaması gibi bir durum yok. Akıllarına estiği gibi farazi şeylerle başvurular yapıyorlar, bu mümkün olmaz. KHK ile işten attığınız kişiler hakkında seçimi kaybettikten sonra oy kullanamaz denmesi hukuki değil. Kendileri de biliyor.

Kaybettiklerini görünce hukuksuz bir şekilde geçersiz oyları saydırdılar. Bununla da yetinmediler, tüm oylar sayılsın diye dilekçeler verdiler"

Yorumlar