İSTANBUL

Büyük deprem! İşte AK Parti'nin 23 Haziran seçiminde kaybettiği 11 ilçe

İstanbul dün sandık başına gitti ve İstanbul'un yeni başkanını seçti. Yeni başkan resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu bu seçimde büyük bir başarıya imza attı ve 27-12 öne geçti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Büyük deprem! İşte AK Parti'nin 23 Haziran seçiminde  kaybettiği 11 ilçe

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 54 oyla önde tamamladığı 23 Haziran yarışında ilçelerden gelen sonuçlar da dikkat çekti. Bu seçimle birlikte İstanbul'daki tablo değişti.  23 Haziran'da İstanbul'un 39 ilçesinden 27'sinde Ekrem İmamoğlu, 12'sinde ise Binali Yıldırım galip geldi.

23 Haziran İstanbul seçimleri sona erdi. 10 milyonu aşkın İstanbullu seçmen sandık başına gitti. Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 54'ü alarak yarışı önde tamamladı. Başa baş geçmesi beklenen seçimde İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a fark attı. 

İSTANBUL'DAKİ TABLO DEĞİŞTİ İMAMOĞLU 27 İLÇEDE GALİP GELDİ

 31 Mart'ta yapılan seçimlerde İstanbul'un 39 ilçesinin 16'sında Ekrem İmamoğlu 23'ünde ise Binali Yıldırım sandıktan birinci çıkmıştı. Bu seçimde ise İstanbul'daki tablo da değişti. 23 Haziran'da İstanbul'un 39 ilçesinden 27'sinde Ekrem İmamoğlu, 12'sinde ise Binali Yıldırım galip geldi.

AK PARTİ'NİN ELİNDEN GİDEN İLLER

31 Mart'ta 16-23 'yenilen' İmamoğlu, bugünkü seçimde 27-12 öne geçti. İmamoğlu bugünkü seçimlerde; Şile, Fatih, Bayrampaşa, Çekmeköy, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bahçelievler, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar ve Eyüp Sultan'ı AK Parti'nin elinden aldı. 

Yorumlar